Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

λημνος γκαρσονιερες

ποια επαγγελματα εχουν μελλον 2015

"Πρότεινα στον Ισπανό ομόλογό μου να συμμετάσχει στις εργασίες, γιατί μπορεί να μας ενημερώσει για τις παρατηρήσεις και της ιδέες της Ισπανίας για το μέλλον της ευρωζώνης", εξήγησε ο Λε Μερ μετά τη συνάντηση που είχε στη Μαδρίτη με τον νέο υπουργό Οικονομικών Ρομάν Εσκολάνο.


λημνος γκαρσονιερες

ωραριο δεη βολου

Ο στόχος είναι να καταλήξουν οι χώρες σε μια "γρήγορη συμφωνία", κυρίως σε ό, τι αφορά τα θέματα της τραπεζικής ένωσης και τους κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης, υπενθύμισε, υπογραμμίζοντας ότι στα θέματα αυτά η Γαλλία και η Ισπανία ακολουθούν "ακριβώς την ίδια γραμμή".


"Τάσσομαι υπέρ μιας διαδικασίας που ξεκινά από το γαλλογερμανικό ζεύγος, η οποία κατόπιν επεκτείνεται στην Ισπανία και την Ιταλία (...) και παραμένει στη συνέχεια ανοιχτή για κάθε εταίρο που το επιθυμεί", πρόσθεσε ο Λε Μερ.


Ο Γάλλος υπουργός είπε επίσης ότι πρότεινε και στην Ιταλία να συμμετάσχει σε αυτόν τον "οδικό χάρτη", μολονότι η χώρα δεν έχει καταφέρει ακόμη να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου. "Η Ιταλία έχει κυβέρνηση (σ. σ. υπηρεσιακή), έχει υπουργό Οικονομικών, επαφίεται επομένως στις ιταλικές αρχές να αποφασίσουν ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση (...) αλλά προς το παρόν εργαζόμαστε με τις υπάρχουσες ιταλικές αρχές", σημείωσε.


Το Παρίσι πιέζει εδώ και μήνες για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι προτάσεις του (κυρίως για τη θέσπιση της θέσης του υπουργού Οικονομικών και του κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης) συναντούν αντιδράσεις από την πλευρά όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών. Στα μέσα Μαρτίου ο Λε Μερ δήλωσε ότι βρίσκεται "πολύ κοντά" σε συμφωνία για τα θέματα αυτά με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Στόχος του είναι να παρουσιάσει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στη σύνοδο κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου.


κουβερτουρα bitter

Σημειώνει τη βεβαιότητα του ότι η συνεργασία των δύο θα είναι στενή προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης της ακροδεξιάς.


κουβερτουρα bitter

«Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν είναι μια ανάσα για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε μαζί στενά προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:


«Η Ευρώπη να εμπνεύσει ξανά τους λαούς της, να μη ξαναζήσουμε ποτέ τον εφιάλτη της ακροδεξιάς».



προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, να εμπνεύσει ξανά τους λαούς της, να μη ξαναζήσουμε ποτέ τον εφιάλτη της ακροδεξιάς. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 7, 2017


πιστα αυτοκινητων σερρες
απολλων αρναιας αρης βιντεο

ταξι μπατσι

γιατροι ικα χαλανδριου

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «η ρητορική που αποτυπώνεται στην ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού» για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη δείχνει ότι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου έχει πέσει.


ταξι μπατσι

«Τα σχόλια αυτά, που δεν συνάδουν με την κυβερνητική ευθύνη, προκαλούν μεγάλη ανησυχία» τονίζει η Άγκυρα, και συμπληρώνει: «Όταν την συμφέρει, η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή, μη εφαρμόζοντας ακόμη και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το καταδεικνύει αυτό».


Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο


Χτες, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και την εξομοίωση της υπόθεσης αυτής με τους οκτώ Τούρκους, που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.


«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των “8” είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ιδίαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα» τόνιζε η ανακοίνωση του Μαξίμου, και συμπλήρωνε: «Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».



Oğulpınar Sınır Karakolu, Hatay... pic.twitter.com/PXoYxP4KOb

— Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) April 1, 2018


πως να ανεβεις στο λυκαβητο

συμπτωματα αυξημενης πιεσης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Άγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους λόγω της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής του νησιού, το «Πρωτοκύριακο» του Νοέμβρη, αλλά και της νέας επικείμενης συνάντησης εκπροσώπων των ναυτεργατών, με αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής την ερχόμενη εβδομάδα».


συμπτωματα αυξημενης πιεσης

Σημειώνεται πως το Σάββατο, τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια, ενώ μόνο το μεσημέρι εκτελέστηκε ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Ηγουμενίτσα από την Κέρκυρα, λόγω της άμεσης ανάγκης που προέκυψε να μεταφερθούν επείγοντος δύο σοβαρά περιστατικά ασθενών.



ορμονες φυλου
μολισ εκοψα το καπνισμα

δρομολογια για χανια ανεκ

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.


δρομολογια για χανια ανεκ

1ο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών


«Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις αναμένονται οι βάσεις στις ανθρωπιστικές σπουδές» αναφέρει ο κ. Χατζητέγας. Κανένα μάθημα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποβεί μοιραίο για μεγάλο ποσοστό υποψηφίων, επομένως αναμένεται σταθερότητα στις βάσεις με μικρές αυξομειώσεις. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του 1ου Επιστημονικού Πεδίου είναι οι ελάχιστες θέσεις που διαθέτει σε αναλογία με την υψηλή ζήτηση. Πέρσι, 13.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός, εξαιτίας της ελλιπούς διαθεσιμότητας θέσεων και σχολών.


2ο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών


Καθολική πτώση στο σύνολο των σχολών που περιλαμβάνονται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται φέτος, μιας και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης θα οδηγήσουν σε βαθμολογική σφαγή. Η πτώση εκτιμάται μεγάλη και οριζόντια καλύπτοντας από τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές μέχρι τμήματα με μεσαίες βαθμολογίες. Το «ατού» του εν λόγω πεδίου, βέβαια, είναι ότι σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων του θα εισαχθεί σε μία σχολή, καθώς η ζήτηση είναι ανάλογη της προσφοράς θέσεων. Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι οι υποψήφιοι ίσως δυσκολευτούν να εισαχθούν στη σχολή που πραγματικά θέλουν.


4152172


(Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)



νικοσ πεττασ ζακυνθοσ
πατησίων 237

σακουλακια τροφιμων

Η κ. Μητσάκη ξεκαθαρίζει ότι όσα λέγονται και γράφονται αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου δεν ευσταθούν, καθώς δεν στοιχειοθετούνται.


σακουλακια τροφιμων

Ολόκληρη η ανακοίνωση



«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον "βιασμό" του 19χρονου κρατούμενου Α. Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται «βιασμός».


Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ” ΝΑΓΙΑ ΜΗΤΣΑΚΗ»




τομεας ποινικων επιστημων εκπα
marron στα γαλλικα

χαϊνης τι σημαινει

επισκευες οικιακων συσκευων βολος

«Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι οι ξένοι επιμένουν και στα εργασιακά και στο θέμα των συντάξεων, ζητούν, δε, μέτρα που θα ισχύσουν και μετά το 2018 για τη βιωσιμότητα του προγράμματος. Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση λέει ότι αποκλείεται να τα δεχτεί. Κατόπιν αυτού, η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.


χαϊνης τι σημαινει

ποιες μερες βγαινουν τα χαρτια

Τέλος, στο Δελτίο Τύπου το κόμμα επαναλαμβάνει ότι κατόπιν τούτων «ή βαδίζουμε σε οικουμενικό σχήμα ή προς εκλογές, των οποίων η ημερομηνία καλό είναι να γίνει γνωστή, γιατί από αυτή εξαρτάται αν θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό».



Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

sims 3 store fix

Οι κροκόδειλοι, η ηλικία των οποίων υπολογίζεται στο ένα έτος, έφθασαν με πτήση από τη Μαλαισία, κατά τη διάρκεια της οποίας πάλευαν μεταξύ τους, λόγω του περιορισμένου χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένοι.


sims 3 store fix

αργυρω ζαμπονοτυροπιτα με μανιταρια

Οι 50 κροκόδειλοι ταξίδεψαν μέσα σε πέντε κουτιά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τους, στα οποία χωρούν μόλις τέσσερις, και όχι δέκα που είχαν στοιβαχθεί σε αυτή την περίπτωση.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο των βρετανικών Αρχών, δεν είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία στις συνθήκες μεταφοράς των ερπετών, ένα εκ των οποίων πέθανε. «Είναι απαράδεκτο να μεταφέρονται κατ αυτόν τον τρόπο ζώα», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «θα κατάσχουμε οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με τους κανόνες για το διεθνές εμπόριο ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση».


 101168507 homeofficecrocpic
Πηγή:ukhomeoffice


Τα άγρια ζώα είχαν προορισμό μια φάρμα στο Cambridgeshire, όπου θα εκτρέφονταν για το κρέας τους, όμως πλέον την τύχη τους ανέλαβαν ειδικοί που ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.


Οι 49 κροκόδειλοι που επέζησαν από το μαρτυρικό ταξίδι πρόκειται να επαναπατριστούν.



τηλεοραση ρετρο

bahco πριονι τιμη

Η φοιτήτρια στο ΤΕΙ Αθήνας μπήκε με το έτσι θέλω σε όχημα νεαρού από τη θέση του συνοδηγού, και αρνήθηκε να βγει όταν αυτός το απαίτησε. Ο άντρας κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να την βγάλει έξω, εκείνη εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, πέρασε στην θέση του οδηγού, έκλεισε τις ασφάλειες και έφυγε με το όχημα, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.


bahco πριονι τιμη

καλωδιο pet τιμη

διαχείριση των αποβλήτων

Μέχρι να φτάσει στα φανάρια Βασ. Γεωργίου και Φραντζή, η πορεία της ήταν ήρεμη. Όμως, μετά τα φανάρια το αυτοκίνητο ανέβηκε δεξιά , πέρασε από την παλιά Αστυνομία και από τις συγκρούσεις έχασε τον προφυλακτήρα και κάποιο άλλο κομμάτι.


Αφού δεν χωρούσε στο δρόμο από τα αυτοκίνητα που κατέβαιναν στην οδό Αριστομένους, τα προσπέρασε από δεξιά, παρασέρνοντας σιδερένιες βέργες και πλαστικά της προστατευτικής περίφραξης που υπήρχε στο σημείο.


Μετά την περίφραξη θύματα της έπεσαν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο ύψος της οδού Αριστοτέλους χτύπησε ένα σταθμευμένο αγροτικό, αλλά και ένα κινούμενο βανάκι.


μεσόγεια ανατολικής αττικής

ψυχοθεραπεια λαρνακα
Κορυφώνεται η αγωνία για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Κατερίνας Γοργογιάννη

Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια της 37χρονης Κατερίνας Γοργογιάννη η οποία αγνοείται από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.


μεσόγεια ανατολικής αττικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης καθώς έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το σπίτι της στο Ηράκλειο Κρήτης.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η 37χρονη έχει ύψος 1.70μ. και όταν χάθηκε φορούσε μαύρο βελούδο ριγέ σακάκι, παντελόνι και μαύρα παπούτσια.

Η Αστυνομία έχει κάνει έρευνα στα πλοία για να εξακριβώσει αν ταξίδεψε. Ωστόσο η ταυτότητά της ήταν στο σπίτι και δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει φύγει από το νησί.

Παράλληλα έχει ζητηθεί κατάθεση από φίλο της, ο οποίος ζει στη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τη μητέρα της με την οποία συγκατοικούσαν, στο σπίτι άφησε όλα τα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα καθώς και το κινητό της τηλέφωνο.

Η Κατερίνα το τελευταίο διάστημα δεν εργαζόταν. Η οικογένειά της ανησυχεί ιδιαίτερα μήπως της έχει συμβεί κάτι κακό.

Πηγή: anikolouli.gr και cretalive.gr



προσληψη καθηγητων 2015

αθηνα φλοριντα εισιτηρια

συνοπτικος μελλοντας αγαπω

Ο αγώνας ξεκίνησε καταστροφικά για τη Ferrari καθώς το μονοθέσιο του Κίμι Ραϊκόνεν έχασε δύναμη και δεν εκκίνησε δίπλα στο Χάμιλτον, εγκαταλείποντας. Ο Βρετανός πιλότος παρότι ήταν άνετα πρώτος δεν άντεξε στην επίθεση του Φερστάπεν μετά από λίγους γύρους (4ος) και έμεινε τελικά πίσω από το νεαρό Ολλανδό.


αθηνα φλοριντα εισιτηρια

2017 10 01T081649Z 21093029 HP1EDA10N003C RTRMADP 3 MOTOR F1 MALAYSIA
(Προσπέρασμα του Φερστάπεν (αρ.) στο Χάμιλτον - Πηγή: REUTERS / LAI SENG SIN)


Σίγουρα όμως ο οδηγός της ημέρας ήταν ο Φέτελ: μέσα σε τρεις γύρους είχε ήδη ανέβει στην ενδέκατη θέση από την τελευταία που εκκίνησε και μέχρι το τέλος του αγώνα πίεσε ακόμη και για το βάθρο. Έξι γύρους πριν την καρό σημαία έκανε προσπάθεια να προσπεράσει το Ρικιάρντο όμως άντεξε και τερμάτισε τρίτος.


2017 10 01T072410Z 1855131756 HP1EDA10KK91W RTRMADP 3 MOTOR F1 MALAYSIA
(Καταπληκτική οδήγηση από τον Φέτελ - Πηγή: REUTERS / EDGAR SU)


Εκπληκτικό ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα πάνω στον Φέτελ έπεσε ο Στρολ με αποτέλεσμα να καταστραφεί η Ferrari και ο Γερμανός οδηγός να ανέβει στο μονοθέσιο του συμπατριώτη του Φερλάιν, που τον μετέφερε στο γκριντ σαν ταξί.



Taxi for #Vettel great drive #F1 pic.twitter.com/1yCTVSJEq1

— Phil Wilkinson (@Phil__Wilkinson) 1 Οκτωβρίου 2017


επαναληπτικες πανελληνιες λατινικα 2015

σοκολάτα λακτα

Φάρμακα για την καρδιά, το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την πνευμονοπάθεια, το αναπνευστικό, αλλά και παιδικά εμβόλια είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται στα φαρμακεία της πόλης, οξύνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα που είναι έτσι κι αλλιώς εκρηκτικό τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν σε καθημερινή βάση απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων τουλάχιστον 100 σκευάσματα, αριθμός που αυξομειώνεται κατά διαστήματα.


σοκολάτα λακτα

ηλέκτρα μητρόπολης αξτε

εγκατάσταση υδρογόνου στο αυτοκίνητο σας

«Το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων είναι καθημερινό. Ωστόσο λόγω των αργιών των εορτών και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν με τις έντονες χιονοπτώσεις, τον παγετό και τους αποκλεισμούς, έγινε πιο έντονο. Αυτό σημαίνει ότι διεκόπη η τροφοδοσία των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων με αποτέλεσμα τα όποια αποθέματα υπήρχαν να εξαντληθούν. Συνεπώς όλο αυτό το διάστημα δανειζόμαστε φάρμακα το ένα φαρμακείο από το άλλο ώστε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς και να μην τους αφήσουμε χωρίς τα σκευάσματα που χρειάζονται», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης και προσθέτει: «Με βάση τα νέα δεδομένα του καιρού στην Αττική, απ’ όπου ξεκινάει η τροφοδοσία με φάρμακα για όλη την Ελλάδα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση».


Την ίδια στιγμή ανάρπαστα έχουν γίνει τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Η παραγγελία για τη φετινή περίοδο 2018-2019 μέσω του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης αφορούσε 125.000 αντιγριπικά εμβόλια, ενώ υπήρξε και συμπληρωματική παρτίδα 30.000 εμβολίων. Πρόκειται για εξελιγμένα τετραδύναμα εμβόλια που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης και τα οποία έχουν ένδειξη για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω.


Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη, οι ποσότητες αυτές εξαντλήθηκαν, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενώ τυπικά ολοκληρώθηκε και η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού, η οποία συνήθως διαρκεί από την 1η Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Πάντως σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να εμβολιαστεί ακόμη και σήμερα, μάλλον θα δυσκολευτεί, καθώς έχουν περισσέψει ελάχιστα αντιγριπικά εμβόλια και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παραγγελίας.


adele τραγουδι

Ο Ερχάν Αρικλί καταζητείται όχι μόνο από τις κυπριακές αρχές, αλλά και από την Ιντερπόλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


adele τραγουδι

μπακαλη σταυρουλα

Ο Αρικλί, γνωστός για την εμπρηστικό του λόγο και την πολιτική του δράση, εξελέγη στην Αμμόχωστο και είναι ανάμεσα στους 21 νέους «βουλευτές».


Παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί συνολικά 11 εντάλματα σύλληψής για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, αυτοί κυκλοφορούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι, καθώς δεν έχουν εκτελεστεί εντάλματα.


Ο Αρικλί είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα Κατεχόμενα.


Ο Αρικλί κατάγεται από το Ardahan της βορειοδυτικής Τουρκίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας το 1997.



υπολογισμοσ φμυ 2016 σε excel

πυον στο μεγαλο δαχτυλο του ποδιου

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 789,08 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,04%.


πυον στο μεγαλο δαχτυλο του ποδιου

επιπλα κρικος κοζανη

συνθηματα κατα της λαρισας

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 123,7 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 138,12 εκατ. μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,33%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+3,45%), της Βιοχαλκο (+2,43%) και της Λάμδα (+2,06%).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Aegean (-3,59%), της ΔΕΗ (-2,14%) και της Τιτάν (-1,48%).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες Μέσων Ενημέρωσης (+9,09%) και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,40%).


Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Κοινής Ωφελείας (-1,63%) και Ταξιδίων και Αναψυχής (-1,14%).


Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (43,3 εκατ. μετοχές) και της Πειραιώς (33,8 εκατ. μετοχές).


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (41 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (21,3 εκατ. ευρώ).


Ανοδικά κινήθηκαν 69 μετοχές, πτωτικά 44 και 129 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Logismos +29,66%, Δρομέας +10%, Χαϊδεμένος +9,35%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντέρης -19,44%, Μπήτρος -14,15%, Ιντερτεκ -10,16%.


Οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν, ως εξής:


ALPHA BANK: αμετάβλητη στα 2,27 ευρώ


AEGEAN AIRLINES: -3,59% στα 8,06 ευρώ


VIOHALCO: +2,43% στα 2,11 ευρώ


ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: αμετάβλητη στα 3,39 ευρώ


GRIVALIA PROPERTIES: αμετάβλητη στα 9,14 ευρώ


ΔΕΗ: -2,14% στα 4,12 ευρώ


COCA COLA HBC: +0,31% στα 25,69 ευρώ


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: +3,45% στα 1,50 ευρώ


ΕΛΠΕ: +0,16% στα 6,37 ευρώ


ΕΘΝΙΚΗ: +1,89% στα 0,324 ευρώ


EUROBANK: αμετάβλητη στα 0,915 ευρώ


ΕΧΑΕ: +0,92% στα 5,48 ευρώ


ΜΕΤΚΑ: +0,52% στα 7,69 ευρώ


MOTOR OIL: +1,37% στα 16,97 ευρώ


JUMBO: -0,94% στα 15,85 ευρώ


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: -0,92% στα 7,57 ευρώ


ΟΛΠ: -0,28% στα 14,45 ευρώ


ΟΠΑΠ: -0,93% στα 9,63 ευρώ


ΟΤΕ: -0,80% στα 9,95 ευρώ


ΠΕΙΡΑΙΩΣ: +0,87% στα 0,232 ευρώ


ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: -1,17% στα 3,37 ευρώ


ΤΙΤΑΝ: -1,48% στα 25,32 ευρώ


FOLLI-FOLLIE: -0,80% στα 21,10 ευρώ


ΣΑΡΑΝΤΗΣ: +0,80% στα 12,54 ευρώ


LAMDA DEVELOPMENT: +2,06% στα 4,95 ευρώ


προγραμμα διαιτας 8 ημερων

φαρδια γυναικεια παντελονια

Όπως αναφέρει υπουργείο Πολιτισμού, σε εσωτερικό χώρο σημαντικού κτηρίου, πιθανότατα δημόσιου χαρακτήρα, γνωστού με το συμβατικό όνομα «οικία των Θρανίων» όπου το 1999 είχε βρεθεί ο περίφημος χρυσός αίγαγρος που εκτίθεται στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, τοποθετημένος σε πήλινη λάρνακα, δίπλα σε σωρό κεράτων ζώων, βρέθηκαν εφέτος, κάτω από τις επιχώσεις καταστροφής, με χρονολογική ακολουθία, αρχικά αμφορείς και στη συνέχεια μικρές ορθογώνιες πήλινες λάρνακες.


προγραμμα διαιτας 8 ημερων

σταφυλοκοκκος απο τι προκαλειται

Mετά την σταδιακή αποκάλυψη και τον καθαρισμό μικρής λάρνακας στην βορειοδυτική γωνία του χώρου βρέθηκε μαρμάρινο πρωτοκυκλαδικό γυναικείο ειδώλιο τοποθετημένο διαγώνια στον πυθμένα του σκεύους.


Από την ομάδα λαρνάκων της νοτιοανατολικής γωνίας του χώρου αποκαλύφθηκαν τρεις, από τις οποίες οι δύο μικρότερες περιείχαν μάζα πηλού σε ωοειδή διαμόρφωση, ενώ στην μεγαλύτερη είχαν τοποθετηθεί ανεστραμμένοι δύο μαρμάρινοι πρωτοκυκλαδικοί κρατηρίσκοι, μια μαρμάρινη φιάλη και ένα αγγείο αλαβάστρινο.


Η εν εξελίξει έρευνα στο Ακρωτήρι αποκαλύπτει σταδιακά έναν χώρο τελετουργικών πράξεων, ένα σημαντικό δημόσιο κτήριο με πλούσια τοιχογραφική διακόσμηση, στο νότιο όριο του οικισμού. Τα ευρήματα αυτά αναμφισβήτητα σχετίζονται με τις αντιλήψεις και τις δοξασίες της Θηραϊκής κοινωνίας και προκαλούν ερεθίσματα για νέα ερμηνευτική ώθηση σε ουσιώδη ερωτήματα για την ιδεολογία και πιθανώς τη θρησκεία της κοινωνίας του προϊστορικού Αιγαίου.​


πιασιμο στον αυχενα μασαζ

Δύο χρόνια μάλιστα μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί το απαραίτητο λογισμικό ώστε να εκδίδονται οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης σε κατηγορίες ασφαλισμένων. Έτσι δεν καταβάλλεται ούτε το 80% της προσωρινής σύνταξης, αφού δεν μπορεί να υπολογιστεί το ποσό της οριστικής.


πιασιμο στον αυχενα μασαζ

ζερκουλης θηβα

μπιανκα μπαλτι

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ - ΙΚΑ) Βαγγέλης Θεοδωρίδης εκτιμά ότι είναι ανέφικτο να διεκπεραιωθούν τον Αύγουστο οι 85.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν, όπως δεσμεύτηκε πρόσφατα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.


Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί ότι η απονομή συντάξεων θα γίνεται εντός τριμήνου από την υποβολή της αίτησης, ενώ είχε εξαγγείλει ότι ως τις 31/12/2017 θα έχουν αποδοθεί όλες οι εκκρεμούσες.


Χαρακτηριστικό της αδράνειας είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή μετά την ένταξη των Ταμείων στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων μέχρι και σήμερα οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση του πρώην Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και του πρώην ΙΚΑ με διατάξεις Δημοσίου.


Τέλος, εδώ και 22 μήνες από την ψήφιση του Ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) εξακολουθούν και δεν βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση του εφάπαξ και στη συνέχεια η έκδοση των επικουρικών συντάξεων.


βυζαντινεσ τεχνεσ

πυθαγορειοι φιλοσοφοι ονοματα

«Για λόγους ασφαλείας, σας παρακαλούμε να μην τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο», λέει μία γυναίκα στο μικρόφωνο.


βυζαντινεσ τεχνεσ

Υποψήφια είναι η 51 ετών Piera Aiello. Η ζωή της είναι σε κίνδυνο από την εποχή που έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του συζύγου της από δύο άντρες της ιταλικής μαφίας. Η Aiello έχει θέσει υποψηφιότητα με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων για τις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, που θα γίνουν την Κυριακή.


Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας το 2013 και επιλέγει κυρίως άτομα που δεν έχουν πολιτικό παρελθόν, είναι το πιο δημοφιλές κόμμα της Ιταλίας, όπως αναφέρει ο Guardian, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να λάβει τις απαραίτητες ψήφους που απαιτούνται για την αυτοδυναμία και αρνείται να συνεργαστεί με οποιοδήποτε άλλο κόμμα.


Στην Σικελία, τα μηνύματα που στέλνει κατά της διαφθοράς και οι προτάσεις του για την ενίσχυση της νομοθεσίας κατά των πολιτικών που συνεργάζονται με μέλη της μαφίας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως και η ίδια η Aiello όμως. Αλλά η καμπάνια της είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτές που διεξάγουν οι άλλοι υποψήφιοι. Είναι μία καμπάνια χωρίς… πρόσωπο.


Η 51χρονη δεν μπορεί να δείξει το πρόσωπό της δημόσια, δεν μπορεί να φωτογραφηθεί και δεν μπορεί να διοργανώσει εύκολα εκδηλώσεις προώθησης της υποψηφιότητάς της. Συχνά φορά ένα βέλο για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.


«Οι άνθρωποι με κοιτάζουν λες και είμαι κάποιο είδος εξωγήινου», λέει η γυναίκα που έχει γίνει διάσημη στην Ιταλία ως «η απρόσωπη υποψήφια».


Παρά τις προσπάθειες των Αρχών να περιορίσουν την επιρροή που ασκεί η Κόζα Νόστα στη Σικελία και η Καμόρα στη Νάπολη, το οργανωμένο έγκλημα παραμένει ένα από τα άλυτα προβλήματα της Ιταλίας. Η μαφία της Καλαβρίας, γνωστή ως Ντρανγκέτα, πιστεύεται πως ηγείται της διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη.


«Ο στόχος της καμπάνιας μου; Η προστασία ανθρώπων όπως εγώ, ώστε όσοι αποφασίσουν να επαναστατήσουν κατά της μαφίας να μην χρειάζεται να ζουν σαν φαντάσματα», λέει η Aiello απευθυνόμενη στο κοινό της στο Salemi.





η νησος ουσιαστικο αρχαια

αποψε δεν θα κοιμηθω

αναβοσβήνει το dsl

Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι οι τράπεζες έχουν βελτιώσει σημαντικά τη ρευστότητά τους, μειώνοντας την εξάρτησή τους από την κεντρική τράπεζα για χρηματοδότηση, ανακτώντας την πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά και εκδίδοντας καλυμμένες ομολογίες. Παράλληλα, πρόσθεσε, οι καταθέσεις πελατών αυξάνονται σταδιακά.


αποψε δεν θα κοιμηθω

ζεστο κρασι λευκο

Ο κεντρικός τραπεζίτης επισήμανε ότι ωστόσο ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων προς το σύνολο των ανοιγμάτων παραμένει υψηλός και αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα.


Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας οι τράπεζες έχουν θέσει επιχειρησιακούς στόχους για τη σημαντική μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μέχρι το τέλος του 2019. Παράλληλα, έχουν εφαρμοστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την άρση των διοικητικών, νομικών και δικαστικών εμποδίων για την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, καθώς και για τη δημιουργία δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων με την ίδρυση εταιρειών απόκτησης και διαχείρισης τέτοιων δανείων.


Κατά τον ίδιο οι προσπάθειες αυτές έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με στοιχεία τέλους Ιουνίου του 2018, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έφτασε τα 88,6 δισ. ευρώ (47,6% του συνόλου των ανοιγμάτων), μειωμένο κατά 17,3% ή 18,6 δισ. ευρώ από το ανώτατο επίπεδο που είχε καταγραφεί το Μάρτιο του 2016.


«Μέχρι σήμερα, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων προέρχεται κατά κύριο λόγο από διαγραφές δανείων. Κατά την προσεχή περίοδο, αυξημένη συμβολή αναμένεται να έχουν οι πωλήσεις και οι τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, σε συνδυασμό με τις εισπράξεις, τη ρευστοποίηση εξασφαλίσεων και τις επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων», τόνισε.


Όπως είπε, ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αναμένεται να επιταχυνθεί, με βάση τους αναθεωρημένους, πιο φιλόδοξους στόχους των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα που έχουν τεθεί για την περίοδο έως το 2021.


«Η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα ενισχύσει επίσης την οργανική κερδοφορία και τη δυνατότητα εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου των τραπεζών, βοηθώντας τις να επιτελέσουν και πάλι το διαμεσολαβητικό τους ρόλο και να καθιερώσουν ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας. Τα παραπάνω είναι ύψιστης σημασίας για τη χρηματοδότηση καινοτόμων και εξωστρεφών επενδυτικών πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο της αλλαγής του παραγωγικού προτύπου της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.


τν πρόγραμμα ε

Βάσεις 2018: Ποιες σχολές θα σημειώσουν ιστορική πτώση και ποιες θα πάρουν την ανηφόρα

Βάσεις 2018: Πτώση, αλλά πολλών ταχυτήτων, δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία της πλειονότητας των φετινών βάσεων εισαγωγής, όπως προκύπτει μετά την ανακοίνωση των επιδόσεων των φετινών υποψηφίων.


τν πρόγραμμα ε

τιμες εξετασεων εοπυυ

illuminati films pvt ltd official website

Η βάση της Ιατρικής Αθηνών θα «διεκδικήσει» το βαθμολογικό κατώφλι των 19.000 μονάδων, δηλαδή χαμηλότερα από τις περυσινές 19.143 μονάδες. Επίσης, ευκρινώς προκύπτει ότι η πορεία των βάσεων εισαγωγής σε πολυτεχνεία και σχολές θετικών επιστημών θα είναι πτωτική. Αντιθέτως, η Νομική Αθηνών θα βρεθεί στα περυσινά επίπεδα των 18.199 μονάδων, ενώ τα οικονομικά τμήματα θα κινηθούν ελαφρώς ανοδικά. Επίσης, σαφές είναι ότι οι βάσεις των παιδαγωγικών τιμημάτων θα κινηθούν ανοδικά, ίσως και έως τις 2.000 μονάδες.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


4170827

Ειδικότερα, στις πανελλαδικές εξετάσεις μετείχαν – με βάση τον αριθμό προσέλευσης στα κοινά μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας, ανά τύπο λυκείου – 83.658 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια και 12.386 υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια. Συνολικά θα διατεθούν στους υποψηφίους 74.692 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ , χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι περίπου 3.000 θέσεις των στρατιωτικών σχολών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού.

4477532

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Βάσεις

Τα πρώτα στοιχεία σύγκρισης των φετινών με τις περυσινές επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα οδηγούν στην εκτίμηση πως οι βάσεις των σχολών των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η πτώση στα πολυτεχνεία και στις σχολές θετικών επιστημών θα είναι αισθητή, ελαφρά πτώση προβλέπεται για τις σχολές επιστημών υγείας και ελαφρά άνοδος στα οικονομικά τμήματα. Βεβαίως, οι όποιες αυξομειώσεις θα είναι μικρότερες στα ρετιρέ των σχολών ανά πεδίο, ενώ στην τάση των βάσεων θα καταγραφούν και εσωτερικές διαφοροποιήσεις ανά επιστημονικό πεδίο, λόγω της υπερσυγκέντρωσης των υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες, από 13 έως και 17. Από την άλλη, καθοριστικές θα είναι οι επιλογές των υποψηφίων κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Φέτος έχουν προστεθεί τα 26 τμήματα ενός νέου πανεπιστημίου, του Δυτικής Αττικής, ενώ ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις περιφερειακών πανεπιστημίων με ΤΕΙ θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους υποψηφίους να επιλέξουν ΤΕΙ της περιφέρειας.

s32 010718 paideia thumb large

Επίσης, δεν είναι ακόμη γνωστοί οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων για σχολές που απαιτούν την εξέταση σε ένα από αυτά (π. χ. αρχιτεκτονικές, ΜΜΕ, διεθνών σχέσεων κ. λπ.).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επεξεργασία των βαθμολογικών επιδόσεων που έκανε για την «Κ» ο μαθηματικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, ανά βαθμολογικό πεδίο προκύπτουν τα ακόλουθα:

• 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών): Οι υποψήφιοι που διεκδικούν θέση στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου έγραψαν καλύτερα στα Αρχαία Ελληνικά (4,67% έγραψε πάνω από 18, έναντι του 2,71% πέρυσι) και στα Λατινικά (28,32% έναντι 20,25% πέρυσι). Αντιθέτως, φέτος η Ιστορία αποτέλεσε το μάθημα-καρμανιόλα του πεδίου. Πέρυσι αρίστευσε το 12,34% των υποψηφίων έναντι 8,75% φέτος. Αυτά σε συνδυασμό με την αύξηση των θέσεων των εισακτέων μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλες οι βάσεις του πεδίου – όχι μόνο οι υψηλόβαθμες – θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ή και ελαφρώς ανοδικά για τις βάσεις στα χαμηλότερα βαθμολογικά κλιμάκια.

• 2ο πεδίο (θετικών και τεχνολογικών επιστημών): Οι επιδόσεις στα Μαθηματικά και στη Χημεία ήταν ίδιες με πέρυσι. Ενδεικτικά για τα ρετιρέ, στα Μαθηματικά αρίστευσε το 4,98% των υποψηφίων έναντι 4,39% πέρυσι και στη Χημεία το 23,1% έναντι 23,92% πέρυσι. Μεγάλη μείωση των αριστούχων υπάρχει στη Φυσική (16,6% έναντι 25,56%) και στην Εκθεση. Αναμένεται, λοιπόν, πτώση των βάσεων στις σχολές του πεδίου, καθώς μάλιστα η Φυσική αποτελεί μάθημα βαρύτητας για το πεδίο.

• 3ο πεδίο (υγείας και ζωής): Οι πιο χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική συνδυάζονται με χαμηλότερες επιδόσεις στη Βιολογία (15,38% φέτος έναντι 19,48%) και στη Νεοελληνική Γλώσσα, και ενισχύουν την εκτίμηση για σημαντική πτώση των βάσεων, η οποία θα είναι μικρότερη στην Ιατρική Αθηνών και θα διευρύνεται στις σχολές των χαμηλότερων βαθμολογικών κλιμακίων.

• 4ο πεδίο (οικονομίας και πληροφορικής): Φέτος έχουμε ίδια ποσοστά άριστων επιδόσεων στα Μαθηματικά (0,58% έναντι 0,46% πέρυσι), αλλά πολύ καλύτερες στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (21,82% έναντι 11,6%). Ετσι, προβλέπεται αύξηση των βάσεων στις σχολές του πεδίου, μετά και την περυσινή σημαντική πτώση.

Με πληροφορίες από Καθημερινή


χημειοθεραπεια και νεφρα

Ανοιχτά θα είναι, όμως, την Καθαρά Δευτέρα και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.


χημειοθεραπεια και νεφρα

σουηδικο συγκροτημα υμνει την ελλαδα

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό της προς τις ομοσπονδίες μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές - υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο - επιχειρηματία εάν η επιχείρησή του θα λειτουργήσει ή όχι.


Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.



mega cyprus δεν εχω λογια

ημερολογιο 2014 και εορτολογιο

κατσινοπουλος γιωργος γενεθλια

Ο υφυπουργός με νέες διευκρινιστικές δηλώσεις, παραδέχεται ότι είπε τη συγκεκριμένη φράση, ωστόσο, επιχειρεί να ρίξει τους τόνους επισημαίνοντας ότι είναι κατανοητό από όλους ότι δεν εννοούσε όσα είπε.


ημερολογιο 2014 και εορτολογιο

Διευκρινίσεις


Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8 παραδέχθηκε ότι έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις και διευκρίνισε: «Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά».


Όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή τη δήλωση ισχυρίστηκε ότι «το σχήμα καθ' υπερβολή του Αριστοτέλη το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και τη «μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».


Αντιδράσεις


Παρά την προσπάθεια του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να «μαζέψει» τις αναφορές που έκανε ο κ. Ζουράρις, λέγοντας ότι «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά», τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε ανακοινώσεις εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για τον Κώστα Ζουράρι.


Νέα Δημοκρατία


«Ας μαζέψει, τουλάχιστον, τους υπουργούς του, που δηλώνουν ότι δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας αιχμές και για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


ΠΑΣΟΚ


«Μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ. κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι “Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει”;», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:
«Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το «συναφές» και ποιο το «συναμφότερον» όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις.
Υ. Γ. Μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέσει για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;


Το Ποτάμι


Άμεση ήταν και η αντίδραση από το Ποτάμι, αναφορικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας.
«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Ζουράρι. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ. Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι.



ποτε σε σκεφτεται καποιος

γεννηθείς κλιση

Ασύλληπτη τραγωδία στον Ωρωπό: Μητέρα 10 παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο – Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί μια ασύλληπτη τραγωδία με θύμα μια μητέρα δέκα παιδιών.


γεννηθείς κλιση

εκδοσεις στεφανιδη

τι να φορεσω στη βαπτιση

Η Μαρία Σ. έχασε πριν από λίγες ημέρες τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά της. Η άτυχη μητέρα ήταν μαία στο επάγγελμα και μητέρα δέκα παιδιών ηλικίας από μόλις δύο μηνών μέχρι 22 ετών.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το περασμένο Σάββατο τελέστηκε μάλιστα η κηδεία της όπου έδωσαν το «παρών» χιλιάδες κόσμου, καθώς ήταν πολύ αγαπητή στον Ωρωπό, όπου και έμενε μαζί με την πολύτεκνη οικογένεια της.

Όλοι όσοι βρέθηκαν μάλιστα στο τελευταίο αντίο μιλούν για κάτι ασυνήθιστο. Η οικογένεια ήταν εκείνη που έδινε κουράγιο στον κόσμο και όχι ο κόσμος στην οικογένεια…

Ο σύζυγός της και τα παιδιά της ήταν ντυμένοι στα λευκά, σχεδόν χαμογελούσαν κι έψαλαν το Αναστάσιμο Χριστός Ανέστη.

Αυτή ήταν και η απάντησή τους σε όσους τους εύχονταν να έχει καλό Παράδεισο… «Χριστός Ανέστη» απαντούσαν. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε τελειώσει και τη θεολογική σχολή και φαίνεται πως είχε μεταδώσει κάποιες από τις αξίες της και στα παιδιά της,

Ένας ιερέας δεν δίστασε, μάλιστα, να μοιραστεί μια συζήτησή του με την άτυχη Μαρία, η οποία περιέγραφε κάποιες κουβέντες με τα παιδιά της. Ο ιερέας δημοσίευσε τη συζήτησή τους στο blog αερικές εποχές.

Διαβάστε την αναλυτικά:

– Μαρία ανησυχείς για τα παιδιά σου τώρα που μεγάλωσαν;

Δεν υπάρχει καλύτερος πατέρας και παιδαγωγός από τον ίδιο το Θεό. Κι όμως τα παιδιά του οι πρωτόπλαστοι αποφάσισαν να τον παρακούσουν καθώς και τις εντολές του και να φύγουν μακριά του… Εγώ δεν μπορώ παρά να αγωνίζομαι μόνο για μένα, για τα παιδιά μου απλά προσεύχομαι…

- Δεν τα νουθετείς;

Αν το ζευγάρι ζει αγαπημένο δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω. Αυτό από μόνο του αρκεί. Εγώ προχωρώ μέσα στο σπίτι και αισθάνομαι τα παιδιά μου σαν τα παπάκια, παντού με ακολουθούν για να συζητήσουμε…Αφού τους το λέω, παιδιά με κάνετε να αισθάνομαι σαν την πάπια, αφήστε με και λίγο μόνη…

– Είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η πολυτεκνία σώζει;

Όταν γνώρισα τον Σπύρο αποφασίσαμε να κάνουμε έως 5 παιδιά, το θεωρούμε ιδανικό αριθμό, αλλά πάντα χαιρόμασταν με το κάθε παιδί που θέλαμε άλλο ένα… Για να καταλάβεις πόσο το χαίρομαι που ακόμα και το τελευταίο (το δέκατο) δεν το αφήνω να το αλλάζουν τα παιδιά. Τους λέω αυτό είναι δικό μου παιδί, όταν κάνετε δικό σας, εσείς θα το αλλάζετε…. Τώρα στο έκτο όταν είχα ρωτήσει τον παππού τον Δαμασκηνό σε δική μου αγωνία σε σχέση με τα πνευματικά… αν ο Θεός την πολυτεκνία την προσμετρά και ως αγώνα, γιατί μου είχανε πει ότι πάνω από 6 ότι Ο Θεός το βλέπει ως σταυρό….είχε συμφωνήσει!


νοηματική σύνδεση διαρθρωτικών λέξεων

Το άτυχο ζευγάρι, έναν 83χρονο και μια 77χρονη, υπηκόους Γερμανίας, εντόπισαν περαστικοί, οι οποίοι ειδοποίησαν το λιμεναρχείο και το ΕΚΑΒ.


νοηματική σύνδεση διαρθρωτικών λέξεων

οργανωση γραπτου λογου

Τα σωστικά συνεργεία έφθασαν άμεσα στο σημείο, όμως ήταν αργά για τους άτυχους τουρίστες, καθώς είχαν ήδη αφήσει την τελευταία τους πνοή.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου από τις αρμόδιες αρχές, ο θάνατός τους οφείλεται πιθανότατα σε πνιγμό, καθώς ο ένας από τους δύο ενδεχομένως κινδύνεψε και ο δεύτερος έσπευσε προς διάσωσή του, με αποτέλεσμα να πνιγούν αμφότεροι. Η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.



κατοικοι χαλανδριου

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ρασελ κροου imdb

τροποποίηση νόμου κατσέλη

Το άτυχο ζευγάρι υπέστη δηλητηρίαση από την τοξίνη της αλλαντίασης, η οποία μπορεί να βρεθεί σε κονσερβοποιημένα προϊόντα. Η τοξίνη αυτή προκαλεί παράλυση των μυών των οφθαλμών, του προσώπου, του φάρυγγα, των αναπνευστικών μυών και του μυοκαρδίου.


ρασελ κροου imdb

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αλλαντίαση είναι βαριά τοξική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Κλωστηρίδιο της Αλλαντίασης, το οποίο παράγει την πιο ισχυρή εξωτοξίνη στη φύση και ποσότητα μικρότερη από 1mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο.


Το θετικό στην υπόθεση είναι πως ο γιος του ζευγαριού γλίτωσε γιατί αρνήθηκε να φάει αφού όπως υποστήριξε «είχαν μία περίεργη μυρωδιά».


Η ιστορία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Medical Case Reports, ενώ αναφέρεται επίσης ότι περίπου 10 περιπτώσεις αλλαντίασης καταγράφονται στη Γερμανία, κάθε χρόνο.


Να σημειωθεί πως η ίδια θανατηφόρα νευροτοξίνη χρησιμοποιείται στις καλλυντικές ενέσεις Botox, αλλά σε πολύ μικρές δόσεις για να παραλύσει τους μύες στο πρόσωπο.


Η 47χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από ζαλάδες, διπλή όραση και δυσκολία στην ομιλία της. Οι νευρολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, αλλά η κατάστασή της χειροτέρευε συνεχώς.



ακατεργαστο διαμαντι

γεωπονικη μεταπτυχιακα

πως να ριξω μια κοπελα λεων
Χανιά: Απίστευτο «κόλπο» επιχειρηματία σε πελάτη με τη χρέωση της πλαστικής σακούλας (pic)

Σακουλο-φρενίτιδα επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη τη χώρα, μετά το νέο νόμο που επιβάλλει περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες.


γεωπονικη μεταπτυχιακα

ιρενε τροστ

Ο κόσμος έχει να διηγηθεί πολλές και… περίεργες ιστορίες από την ημέρα έναρξης της επιβολής του τέλους, ωστόσο αυτό που έγινε στα Χανιά ξεπερνά κάθε προηγούμενο!




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Νεαρός Χανιώτης επισκέφθηκε ψιλικατζίδικο σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Αγόρασε σνακ και χυμό κι έφυγε, παίρνοντάς τα σε σακούλα.

«Πάω, λοιπόν, σπίτι και λέω: Άραγε μου την έχει χρεώσει τη σακούλα;», διηγείται ο ίδιος στο zarpanews.gr.

Βλέποντας την απόδειξη, διαπίστωσε πως πράγματι είχε πληρώσει τη σακούλα.

Ή για την ακρίβεια, είχε πληρώσει μόνο τη σακούλα, αφού η απόδειξη έγραφε 4 λεπτά, λες και είχε αγοράσει… αέρα κοπανιστό σε πλαστική σακούλα!

Δείτε την επίμαχη απόδειξη στη gallery του Newsbomb.gr.


Χανιά: Απίστευτο «κόλπο» επιχειρηματία σε πελάτη με τη χρέωση της πλαστικής σακούλας (pic)
01
Χανιά: Απίστευτο «κόλπο» επιχειρηματία σε πελάτη με τη χρέωση της πλαστικής σακούλας (pic)

πλεξε γελασε

πλατσας αγιος μαμας

«Σας ενημερώνω ότι ο κύριος Σαλάχ Αμπντεσλάμ ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στη συνεδρίαση του δικαστηρίου αυτή την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Λικ Χενάρ, πρόεδρος του γαλλόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την οργάνωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου που άρχισε χθες να δικάζει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ και έναν συνεργό στη διαφυγή του, τον Σοφιάν Αγιάρι. Και οι δύο κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν αστυνομικούς στις Βρυξέλλες στις 15 Μαρτίου 2016.


πλεξε γελασε

φουλ πακετο οτε

Χθες, κατά την έναρξη της δίκης, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και αψήφησε τη δικαιοσύνη στο όνομα του Αλλάχ. «Μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει Θεός πέραν του Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης του και ο προφήτης του», είπε.


«Δεν σας φοβάμαι, δεν φοβάμαι τους συμμάχους σας, τους συνεργάτες σας, έχω πίστη στον Αλλάχ και αυτό είναι όλο», είπε στο δικαστήριο.


Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Πέντε σημαντικές πληροφορίες για τον τρομοκράτη που αιματοκύλησε το Παρίσι



εξωσυζυγικη σχεση διαζυγιο

η καινουργια φανελα του παναθηναικου

«Συνολικά 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις κατολισθήσεις σε τέσσερις πόλεις» του νησιού Μπιλαράν, δήλωσε ο Σοφρόνιο Ντακίλο, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.


εξωσυζυγικη σχεση διαζυγιο

18856064


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ROLEX DELA PENA


«Περισυλλέξαμε τις σορούς», πρόσθεσε, μια μέρα μετά το πέρασμα της καταιγίδας.




ebay κομιξ

αγωνες μπασκετ α2 σημερα

«Η Κίνα δηλώνει ανοιχτά ότι προσπαθεί ενεργά να επηρεάσει και να αλλάξει τις εκλογές μας, εξαπολύοντας επίθεση στους καλλιεργητές μας, τους κτηνοτρόφους και τους βιομηχανικούς εργάτες επειδή είναι πιστοί σε μένα» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.


αγωνες μπασκετ α2 σημερα

ikea ριχταρια καναπεδων

ζητειται κομμωτρια ροδος

Την Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος υλοποίησε την απειλή του και επέβαλε επιπρόσθετους δασμούς ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα.


Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε ένα διάταγμα εγκρίνοντας την επιβολή κυρώσεων σε βάρος αλλοδαπών που προσπαθούν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν το τελευταίο διάστημα ότι έχουν παρατηρηθεί απόπειρες παρέμβασης εκ μέρους όχι μόνο της Ρωσίας αλλά και της Κίνας και άλλων χωρών.



China has openly stated that they are actively trying to impact and change our election by attacking our farmers, ranchers and industrial workers because of their loyalty to me. What China does not understand is that these people are great patriots and fully understand that.....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 Σεπτεμβρίου 2018

νύχια φωσφορίζουν σχεδια

Συγκριμένα, οι 51 θάνατοι αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ. Ε.Θ και 13 θάνατοι σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν. Πρόκειται για 38 άνδρες και 26 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 98 έτη. Από τους 64 ασθενείς που απεβίωσαν, εμβολιασμένοι για τη γρίπη ήταν οι 13 (20,3%). Σημειώνεται ότι τα 61 (95,3%) κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη - και εξ' αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 12 (19,7%).


νύχια φωσφορίζουν σχεδια

Κατά την εβδομάδα 06-12 Φεβρουαρίου, στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 237 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 84 (35,4%) εξ’ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 64 (76,2%) ήταν τύπου Α και τα 20 (23,8%) ήταν τύπου Β, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.


Συνολικά έχουν καταγραφεί 211 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 196 νοσηλεύτηκαν σε Μ. Ε.Θ..




σκηνοθετης στα ιταλικα
βαρουφακης ηλικια

τεχνικος για πλυντηριο ρουχων

ποντιακες φορεσιες ανδρικες

Από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου θα αρχίσουν να πληρώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου 2018. Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων έχουν ως εξής:


τεχνικος για πλυντηριο ρουχων


  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018


Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:


  • Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

  • Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018


  • ακεραιοι αριθμοι ζ

    αττικος νεφρος αιγαλεω

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, από την πλευρά του ο δήμαρχος κατηγορεί τον ιδιώτη ότι δεν επεκτείνει τη δυναμικότητα της μονάδας, ενώ οι ιδιώτες απαντούν ότι δεν μπορεί να γίνει επένδυση χωρίς την παραμικρή δέσμευση από πλευράς δήμου.


    αττικος νεφρος αιγαλεω

    οι πιο τρομακτικοι χαρακτηρες

    Η Μήλος ανήκε στα άνυδρα νησιά (που έπαιρναν νερό το καλοκαίρι με υδροφόρες) μέχρι πριν από μια δεκαετία. Σταμάτησε, μετά την κατασκευή ιδιωτικής μονάδας αφαλάτωσης (σ. σ. εταιρεία «Αιολική Μήλου»), από την οποία ο δήμος προμηθεύεται νερό.


    Εδώ και δύο χρόνια, όμως, το νησί γνωρίζει σημαντική αύξηση του τουρισμού, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στην υδροδότηση να ξεκινήσουν νωρίς. Προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, ο δήμος προχωρά σε διακοπές της ύδρευσης, πρακτική που προκαλεί πολλές αντιδράσεις.



    «Το εργοστάσιο αφαλάτωσης παράγει 3.000 κυβικά νερού την ημέρα, τα οποία μέχρι πρότινος, αν υπήρχε καλή διαχείριση από τους πολίτες, επαρκούσαν», λέει ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης. «Οταν όμως υπάρχει κακοκαιρία, όπως τις προηγούμενες ημέρες, επειδή η αφαλάτωση “τραβάει” νερό από τη θάλασσα δημιουργείται πρόβλημα και μειώνεται η παραγωγή, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να γεμίσουν οι δεξαμενές μας. Για να το αντιμετωπίσουμε, θέσαμε παλιές γεωτρήσεις σε λειτουργία, ωστόσο κι αυτό δεν επαρκεί. Ετσι, στις 10 Ιουλίου ζητήσαμε από την πολιτεία τη μεταφορά νερού με υδροφόρες».



    Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί από τον ιδιώτη. «Τα τελευταία χρόνια με την άνοδο του τουρισμού αυξήθηκαν οι ανάγκες. Αν ο ιδιώτης μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή του σε 4.000 κυβικά την ημέρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, ωστόσο η απάντησή του ήταν αρνητική. Όσο για τις τοπικές αντιδράσεις, εκτιμώ ότι έχουν πολιτικά κίνητρα».



    αποτελεσματικο καψιμο λιπους

    μανολια χρυσανθος

    σιδερη μαρια συμβολαιογραφοσ

    Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αρχαία Κόρινθο από ψηλά, αλλά και τους εντυπωσιακούς Δίδυμους Κούρους, που κατασχέθηκαν από αρχαιοκάπηλους στην Κλένια πριν από επτά χρόνια.


    μανολια χρυσανθος

    Οι Κούροι, το ύψος των οποίων είναι 1,82 και 1,78 μ. αντιστοίχως, βάρους 220 κιλών, εκτιμάται ότι φιλοτεχνήθηκαν κατά το τρίτο τέταρτο του 6ου αιώνα π. Χ.


    Τα επιβλητικά αγάλματα, φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.


    Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Up Drones.



    metropolis facebook

    βαγγελης φωτακης

    "Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των «ενδιαφερομένων» να παρουσιάσουν την υπόθεση αυτή ως σκευωρία της κυβέρνησης, το γεγονός ότι πρόκειται για μια διεθνή έρευνα, η οποία έχει και ελληνικό παρακλάδι, καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί «στημένης υπόθεσης»", σημειώνει ο κ. Παππάς στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και συνεχίζει:


    βαγγελης φωτακης

    χορηγηση αφμ ανηλικου

    τυμβωρυχος ερμηνεια


    Αν συνυπολογίσουμε δε τις δημόσιες σπασμωδικές αντιδράσεις συγκεκριμένων προσώπων, που εξαπολύουν τη μια στιγμή απειλές κατά των μαρτύρων, την άλλη απειλές κατά της κυβέρνησης και την τρίτη κάνουν λόγο για υπόγεια συνέργεια της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε βεβαιότητες. Δεν μπορεί σε όλο τον κόσμο οι υποθέσεις αυτές να είναι σκάνδαλα και εδώ σκευωρία. Είναι αστείος ο ισχυρισμός. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πρόκειται για μια περίπτωση κατά την οποία ζημιώθηκε το Δημόσιο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάζει εμπόδια στη δικαστική έρευνα. Ούτε, φυσικά, να σπεύδει να φορτωθεί στις πλάτες του αμαρτήματα του παρελθόντος, κοιτώντας προς τον Υμηττό και βλέποντας εξωγήινους.


    Η κυβέρνηση αυτή ποτέ δεν στρουθοκαμήλισε, ποτέ δεν συγκάλυψε ή έθαψε υποθέσεις και, κυρίως, ποτέ δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, όπως μπορεί να έκαναν άλλοι. Ο δρόμος προς τη νομιμότητα δεν μπορεί να κάνει παρακάμψεις σε βαλίτσες, μαύρες σακούλες, offshore, άφαντα «πόθεν έσχες» και σπίτια στο εξωτερικό που δεν ξέρουμε πώς αποκτήθηκαν.



    Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της πΓΔΜ ο κ. Παππάς κάνει λόγο για "κωλοτούμπα επικών διαστάσεων" του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.


    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε επίσης, ότι είναι θέμα εβδομάδων η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και για την αδιάθετη άδεια σημειώνει πως "το ΕΣΡ υποχρεούται να την επαναπροκηρύξει με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία, εφόσον - μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών - εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο, με την κατάθεση σχετικής αίτησης και εγγυητικής επιστολής".


    Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

    πολυθρονακια καπιτονε

    αλεξικέραυνο νομοθεσια

    Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, λόγω του ταμειακού αποθέματος, των θετικών αναπτυξιακών προοπτικών στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη και της πολύ ευνοϊκής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτύχει μια επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές, παρόλο που τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις εξελίξεις στην Ιταλία.


    πολυθρονακια καπιτονε

    Σε πιο μεσοπρόθεσμη βάση, η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της Goldman Sachs δείχνει ότι ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί για την Ελλάδα είναι απαιτητικός και ότι οι ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης θα αυξηθούν πάνω από το εύρος του 15-20% έαν υιοθετηθούν πιο ρεαλιστικές υποθέσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα.





    sani hellas ισολογισμοσ

    ασιατικο αθηνα

    Η τεράστια καταβόθρα «κατάπιε» αυτοκίνητα ενώ οδήγησε στην εκκένωση της γύρω περιοχής, εγείροντας ερωτήματα για την ασφάλεια των υποδομών στην ιταλική πρωτεύουσα.


    ασιατικο αθηνα

    εξετασεις αιματος για σμν τιμη

    «Ο δρόμος βούλιαξε σχεδόν δέκα μέτρα, παρασύροντας τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της πυροσβεστικής.


    22 οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα παρακείμενα κτίρια. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
    Και σήμερα, πυροσβέστες και μηχανικοί παρέμειναν στο σημείο, διενεργώντας ελέγχους στατικότητας και ασφαλείας στην περιοχή.



    Gigantic sinkhole in Rome swallows street with cars pic.twitter.com/jEx8TmRh9R

    — Ruptly (@Ruptly) 15 Φεβρουαρίου 2018


    μετα απο ποση ωρα πεθαινεισ αν κοψεισ τισ φλεβεσ σου

    θεσσαλονικη ξανθη τρενο

    συντελεστες παραγωγης παραδειγματα
    πετρα απο αλατι ιμαλαιων

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το e-ptolemeos.gr, οργισμένα είναι τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας και όχι μόνο, καθώς όπως καταγγέλλουν, δεν είναι η πρώτη φορά που ασυνείδητος πυροβολεί εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων, αλλά τουλάχιστον η τρίτη περίπτωση που σημειώνεται πρόσφατα στην πόλη.


    θεσσαλονικη ξανθη τρενο

    Συγκεκριμένα, μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου πραγματοποίησαν την Παρασκευή (04/05/2018) παράσταση στο Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας και ζήτησαν να διερευνηθούν άλλες δύο περιπτώσεις πυροβολισμού εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων, από έναν άνδρα που κυκλοφορεί με το αεροβόλο όπλο του στην πόλη και πυροβολεί αδέσποτους σκύλους.


    Τα δύο προηγούμενα περιστατικά σημειώθηκαν μέσα στο Μάρτιο του 2018, το ένα στην Άνω Πτολεμαΐδα - στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου - και το δεύτερο στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών προς το Φιλοζωικό σωματείο.


    Οι φιλόζωοι εκτός από την αγανάκτησή τους και την απαίτηση να συλληφθεί αυτή τη φορά ο δράστης, δηλώνουν ότι «δεν θα μείνει έτσι αυτή η υπόθεση, σε περίπτωση που δεν κάνει τίποτε και αυτή τη φορά η αστυνομία θα πάμε στον εισαγγελέα».


    Διότι, όπως υπογραμμίζουν, το φαινόμενο της βάρβαρης θανάτωσης αδέσποτων ζώων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή κρατά εδώ και χρόνια, χωρίς να έχει συλληφθεί κανένας από τους ασυνείδητους που ρίχνουν συχνά πυκνά δηλητηριασμένα δολώματα στα αδέσποτα.


    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας η προανάκριση για το θανάσιμο τραυματισμό της άτυχης σκυλίτσας το περασμένο Σάββατο από το αεροβόλο όπλο του άγνωστου δράστη, καθώς η οικογένεια του άτυχου ζώου έχει υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων στην αστυνομία, ενώ νέα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στην αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης το αφεντικό του δεσποζόμενου ζώου.


    το αγορι μου θελει να προχωρησουμε

    «Βεβαίως τίποτε δεν έχει κλείσει έως ότου κλείσουν όλα», αναμένεται να πει η Μέι ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων σήμερα, σύμφωνα με απόσπασμα της ομιλίας της που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου της πρωθυπουργίας.


    το αγορι μου θελει να προχωρησουμε

    υδροφοβο μπουφαν

    «Όμως πιστεύω ότι τώρα υπάρχει ένα νέο αίσθημα αισιοδοξίας στις συνομιλίες», προσθέτει.


    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σε συμφωνία την Παρασκευή όσον αφορά τους όρους του διαζυγίου τους έπειτα από μήνες τεταμένων διαπραγματεύσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για τις συνομιλίες τους για τις εμπορικές σχέσεις που θα έχουν μετά το Brexit, το οποίο προβλέπεται για τα τέλη του Μαρτίου του 2019.


    Η Μέι σημειώνει επίσης στην ομιλία της αυτή ότι αναμένει «με σθεναρότητα» ότι ο συμβιβασμός αυτός θα επικυρωθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μπορέσουν να επικεντρωθούν στη συνέχεια στην οικοδόμηση «νέων φιλόδοξων οικονομικών σχέσεων και σχέσεων ασφάλειας» μεταξύ του Λονδίνου και της ΕΕ.


    Η συμφωνία της Παρασκευής προβλέπει την καταβολή από τη Βρετανία ποσού που κυμαίνεται μεταξύ των 40 και των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη ρύθμιση των λογαριασμών της με την ΕΕ, τη διατήρηση των δικαιωμάτων των εκατέρωθεν απόδημων πολιτών και την εγγύηση ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.



    εφεδρικό αντίγραφο

    εσωτερικων υποθεσεων λιμενικου

    καιρος τριπολης τωρα
    Περιστέρα Κράκα: Ελληνίς αντάρτης εν Μακεδονία

    Αρχηγός επαναστατικού σώματος, την περίοδο της Επαναστάσεως των Ελλήνων στη Μακεδονία, το 1878.


    εσωτερικων υποθεσεων λιμενικου

    ραντεβου τον σεπτεμβρη πλουταρχος

    Αδελφή του καπετάν Γούλια Κράκα, γεννημένη στη Σιάτιστα Κοζάνης το 1860. Όταν ύστερα από προδοσία θανατώθηκε μαρτυρικά ο αδελφός της (γδάρθηκε ζωντανός), ανέλαβε η ίδια σε ηλικία 17 ετών την αρχηγία του αντάρτικου σώματος και έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων. Η Καπετάνισσα Περιστέρα Κράκα, σχημάτισε αντάρτικο σώμα 40 ανδρών και έδρασε στην Επανάσταση του 1878 ξεκινώντας κλεφτοπόλεμο με τους Τούρκους στις περιοχές Κοζάνης και Καστοριάς.




    • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


    Διαβάστε περισσότερα στο www.iellada.gr


    Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

    καθαρισμος καμιναδας πετρελαιου

    Με έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο ΕΦΚΑ αναφέρεται σε «τεχνικούς λόγους» που αποτελούν την αιτία που η ΗΔΙΚΑ εκφράζει την αδυναμία να καταβάλλει το ΕΚΑΣ για το πρώτο πεντάμηνο του 2016 σε συνταξιούχους που προέκυψαν δικαιούχοι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτό και ο φορέας ανακοινώνει ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα εύρεσης των δικαιούχων εκχωρείται εφεξής στις κατά τόπους υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων των πρώην ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.


    καθαρισμος καμιναδας πετρελαιου

    Οι εν λόγω υπηρεσίες θα πρέπει στην περίπτωση που διαπιστωθεί δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος για το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 μέχρι 31/5/2016, όχι, όμως, και από 1/6/2016 μέχρι 31/12/2016, να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε οι συνταξιούχοι να ενταχθούν στους δικαιούχους των αντισταθμιστικών μέτρων που ισχύουν και να τους καταβληθούν τα αναλογούντα ποσά για το χρονικό διάστημα από 1/8/2016 μέχρι 31/12/2016.


    Αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει ότι ο έλεγχος και η καταβολή των ποσών Ε. Κ.Α. Σ. που αφορούν το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 έως 31/5/2016 δεν είναι εφικτός από την Η. ΔΙ. Κ.Α. Α. Ε. για τεχνικούς λόγους. Για το λόγο αυτό, οι υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων θα πρέπει να επιληφθούνώστε τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στους δικαιούχους να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.


    Ο έλεγχος για την ύπαρξη του δικαιώματος θα γίνει λαμβανομένων υπόψη των εισοδημάτων του έτους 2014, όπως αυτά απεικονίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας φορολογικού έτους 2014.


    Ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και τα χορηγούμενα ποσά εφαρμόζονται τα ισχύοντα για το έτος 2015.


    Όμως, ειδικά για το εισοδηματικό κριτήριο που αφορά το ύψος της καταβαλλόμενης ακαθάριστης μηνιαίας κύριας και επικουρικής σύνταξης, που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 850,00 ευρώ, υπενθυμίζεται ότι θα εξετάζεται στις συντάξεις Απριλίου 2016, ενώ στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που θα καταστούν συνταξιούχοι από την 1/4/2016 μέχρι 30/4/2016, το ανωτέρω κριτήριο θα εξεταστεί κατά τον πρώτο πλήρη μήνα συνταξιοδότησής τους.


    Στην περίπτωση που διαπιστωθεί δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος για το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 μέχρι 31/5/2016, όχι, όμως, και από 1/6/2016 μέχρι 31/12/2016, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ενταχθούν στους δικαιούχους των αντισταθμιστικών μέτρων κατάργησης του Ε. Κ.Α. Σ., και να τους καταβληθούν τα αναλογούντα ποσά για το χρονικό διάστημα από 1/8/2016 μέχρι 31/12/2016.


    Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ΕΚΑΣ της περιόδου από 1/1/2016 έως 31/5/2016 δεν θα αναζητηθούν, παρά μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι υπήρξε δόλος από τον συνταξιούχο.



    clinique offer code uk
    ασυρματος αγγλικα

    απόφαση αεδ για παραγραφή

    δικαστηρια ανηλικων

    "Πέρασε πάνω από ένας μήνας αφότου ζητήσαμε αυτές τις πληροφρίες από το Facebook και θέλουμε να δούμε πράξεις", είπε ο Ντάμιαν Κόλινς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού στη Βουλή των Κοινοτήτων (DCMS). Μετά τις 18 Ιανουαρίου στους δύο κολοσσούς μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις, πρόσθεσε.


    απόφαση αεδ για παραγραφή

    Η DCMS δεν έχει τη δυνατότητα να τιμωρήσει τις δύο εταιρείες, όμως ο Κόλινς υπογράμμισε ότι τον στηρίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Μάθιου Χάνκοκ. "Η Επιτροπή δεν είναι η μόνη που επιθυμεί να λάβει μέτρα το Facebook, το θέλει και η κυβέρνηση επίσης", είπε.


    Η Επιτροπή ζήτησε από τις δύο εταιρείες να της παράσχουν στοιχεία για τη ρωσική "ανάμιξη" μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την Internet Research Agency. Αυτή η εταιρεία που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη και φέρεται ότι συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορείται ότι ανήρτησε χιλιάδες μηνύματα σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.


    Σε μια επιστολή που απευθύνεται στη βρετανική εκλογική επιτροπή, το Facebook βεβαιώνει ότι εντόπισε μόνο τρεις διαφημίσεις που χρηματοδοτήθηκαν από αυτήν την εταιρεία και έφτασαν στο βρετανικό κοινό. Υποστηρίζει επίσης ότι χειρίστηκε "με μεγάλη σοβαρότητα" την υπόθεση και ότι τα μηνύματα αφορούσαν τη μετανάστευση και όχι το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


    Ωστόσο ο Κόλινς χαρακτήρισε "ανεπαρκή" την έρευνα του Facebook, λέγοντας ότι η εταιρεία έλαβε υπόψη της μόνο "τους λογαριασμούς που προέρχονται από τις ΗΠΑ".


    "Έχουμε το ίδιο πρόβλημα με το Twitter, από το οποίο ζητήσαμε να προχωρήσει σε μια πιο ενδελεχή έρευνα", πρόσθεσε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, ο Βρετανός βουλευτής κατηγόρησε τις δύο εταιρείες ότι "δεν θεωρούν ότι έχουν οποιαδήποτε υποχρέωση να ερευνήσουν το τι μπορεί να συνέβη".


    "Θα πρέπει να υπάρξει κάποιος μηχανισμός που να λέει: αν δεν κάνεις αυτό, αν αγνοείς το αίτημα, αν αδυνατείς να αστυνομεύεις αποτελεσματικά τον ιστότοπο και να χειρίζεσαι το ιδιαίτερα προβληματικό περιεχόμενο, τότε θα πρέπει να επιβάλλονται κάποιου είδους κυρώσεις σε βάρος σου", πρόσθεσε.



    κοινωνικες δεξιοτητες και νοητικη καθυστερηση

    στάθη καρυδομάτη

    Σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη, με τον τίτλο «Ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο», πρόσθεσε: «ο θεσμός αυτός είναι ένας θεσμός με βαθιά ιστορία και όπως φαίνεται από την συζήτηση που γίνεται στις ημέρες μας με πολιτικό αντίκρισμα, συνδέεται με τον τρόπο που βλέπει κανείς το έγκλημα γενικότερα, τις δυνατότητες ενός ανθρώπου να διορθωθεί ή όχι, και επομένως έχει ευρύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο για τους νομικούς».


    στάθη καρυδομάτη

    Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο είναι πολύ ευρύτερος, πολύ παλαιότερος, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, όπως στην χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια».


    Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Νίκος Παρασκευόπουλος, «συγκυριακά έχει συνδεθεί αυτός ο θεσμός με το δικό μου όνομα, διότι στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ευρύτερο, πιο πολύπλοκο και χρήσιμο».


    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:


    «Σήμερα, μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ με όλους τους ανθρώπους που αγωνιζόμαστε στα ίδια μετερίζια, που αγωνιζόμαστε για την δικαιοσύνη. Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί και αυτές είναι οι ευκαιρίες που μας κάνουν ώστε να αδελφοποιηθούμε πιο πολύ, να αφήσουμε τα προσωπικά μας κομμάτια και να κοιτάξουμε αυτό για το οποίο όλοι επιλέξαμε κάποια στιγμή, την νομική επιστήμη δηλαδή για την υπεράσπιση του δίκιου, την υπεράσπιση των ευάλωτων ομάδων και των αδυνάτων».


    Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε, ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο, συμβάλλει στον εξανθρωπισμό του ποινικού δικαίου».


    Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για αυτό το θεσμό, ανέφερε ότι «υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, διότι όσο επικρατούν ακραίες απόψεις, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες από οικονομικής και κοινωνικής άποψης, στοχοποιούνται αυτοί οι θεσμοί και όσοι τους υποστηρίζουν».



    οικισμός δισπηλιού
    λογοτεχνικα βιβλια για παιδια 13 ετων

    postal code ελλαδα

    Οι επιλογές του Χιμένεθ για την αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ με τους Μάνταλο-Μπακασέτα τριάδα με τον Αραούχο στην επίθεση και τους Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς και Γαλανόπουλο στα χαφ (σύστημα 4-3-3) είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι ως αποτέλεσμα η ομάδα του να είναι προβληματική στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της (μόλις τέσσερις τελικές στο ημίχρονο).


    postal code ελλαδα

    4243879
    (Μια κεφαλιά του Γιόχανσον η καλύτερη φάση της ΑΕΚ στο α ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


    Την ίδια ώρα πάντως δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά παρότι κάτω από το τέρμα ήταν το Τσιντώτας και στόπερ δίπλα από το Βράνιες ο νεαρός Γιαννούτσος.


    Το ξεκίνημα όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για την ΑΕΚ, όπως σε πολλά παιχνίδια της καθώς δέχτηκε γκολ από την προβολή του Μουνάφο στο 47 μετά από προσπάθεια του Δουβίκα από δεξιά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σουτ του Ισνάλντο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.


    1 4243897
    (Ο Μουνάφο μπροστά από το Γαλανόπουλο σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


    Ο Χιμένεθ μετά το 60 προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του βάζοντας στο παιχνίδι τους Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο στη θέση των Βινίσιους και Μπακασέτα και στο 70 τον Τρίστασον, αντί του Αραούχο για να παίξει 4-2-3-1 με κλασσικά εξτρέμ.


    1 4243906
    (Οδηγίες του Χιμένεθ στο Λιβάγια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


    Όμως η ΑΕΚ δεν είχε δυνάμεις και δεν μπόρεσε να βγάλει την παραμικρή αντίδραση (μοναδική ευκαιρία στο 90+1 ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου από τα 3 μέτρα πάνω από την εστία). Αντίθετα ο Αστέρας ήταν εκείνος που πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μανιά, που είχε μπει αλλαγή και στο 81 έκανε μία κούρσα 40 μέτρων μόνος του σε αντεπίθεση και εκτέλεσε τον Τσιντώτα για το τελικό 2-0.


    4243936
    (Ο Μανιάς εκτελεί για το 2ο γκολ του Αστέρα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


    Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για μια 2η κίτρινη στον Ισνάλντο και μία κόκκινη στο Γιαννούλη στο τέλος του αγώνα, η εικόνα της όμως ήταν απογοητευτική. Θα παραμείνει πάντως πρώτη στη βαθμολογία με 13 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με 12 και στους 11 είναι ο Πανιώνιος, που παίζει αύριο Δευτέρα στη Λαμία.


    Κι άλλη γκέλα o Ολυμπιακός


    Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι Ολυμπιακός δεν κατάφερε να έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα, αφού γνώρισε την ήττα μέσα στο γήπεδο του από τον Ατρόμητο με 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι είχαν τις τελικές προσπάθειες αλλά όχι όλες εντός εστίας με τον Ατρόμητο να επιλέγει μία καλά στημένη άμυνα μπροστά από τον Γιαννιώτη.


    4243416
    (Όποτε χρειάστηκε ο Γιαννιώτης είχε απάντηση στους πρώην συμπαίκτες του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)


    Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η πρώτη αντεπίθεση με το Ντιγκινί χτύπησε καμπανάκι στην άμυνα του Ολυμπιακού και με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Ουάρντα ετοίμασε για τον Κιβρακίδη (αφύλακτος στην περιοχή ο δεξιός μπακ) το 0-1.


    4243365
    (Ο Κιβρακιδης με κεφαλιά σκοράρει για τον Ατρόμητο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)


    Όσο περνούσε ο χρόνος οι ερυθρόλευκοι έδειξαν σημάδια κόπωσης, δεν έβρισκαν το διάδρομο προς την εστία του Ατρομήτου και είχαν ουσιαστικά μία μόνο καλή φάση για να ισοφαρίσουν με τον Νικολάου στην εκπνοή του αγώνα.


    4243630
    (Ο Σεμπά ζητά πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)


    Έχουν πάντως δικαιολογημένα παράπονα από το διαιτητή Αρετόπουλο κυρίως για την φάση του μαρκαρίσματος στο Σεμπά στο 79 στο οποίο δεν δόθηκε πέναλτι.



    αξονικη βλαβη
    διακοπες πασχα τει αθηνας

    χαμηλοσ αιματοκριτησ εγκυος

    Ξεσπούν τα παιδιά που έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια του «δράκου» του Αγρινίου

    Όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν έπειτα από τη σύλληψη του 30χρονου «δράκου» του Αγρινίου Δημήτρη Μαντζαβίνου, σχετικά με τις νοσηρές του διαθέσεις και πράξεις.


    χαμηλοσ αιματοκριτησ εγκυος

    ανανέωση άδειας κυκλοφορίας μέχρι

    Οι αποκαλύψεις των παιδιών συγκλονίζουν




    • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


    «Στον γιο μου... μιλάμε τον κατέστρεψε! Δεκαπέντε λεπτά κράτησε αυτό το βασανιστήριο. Στο άλλο παιδάκι περίπου δυο λεπτά μέχρι να ολοκληρώσουν και τα δυο παιδιά. Προσπάθησε να τους κάνει και στοματικό σεξ, αντέδρασαν και τα δυο. Δεν το δέχθηκαν!». Είναι η σοκαριστική περιγραφή μιας ακόμη μητέρας από το Αγρίνιο. Ο 14χρονος γιος της και ο κολλητός του φίλος έπεσαν στα δίχτυα του 30χρονου "δράκου"!

    «Το παιδάκι το άλλο φοβόταν, έκλαιγε συνεχόμενα, με παρακαλούσε! "Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση, δε θα πάμε στην αστυνομία. Φοβάμαι” Είναι ακόμα φοβισμένο» εξηγεί η μητέρα.

    «Μετά τη σύλληψη δέχθηκα πάνω από 30 κλήσεις από μητέρες που τα παιδιά τους είχαν επαφή με τον άνδρα» λέει ο δικηγόρος Νίκος Καλατζής.

    Κοινό μυστικό στον μαθητικό κόσμο του Αγρινίου η δράση του 30χρονου

    «Ήταν γνωστός σε πολλά παιδιά. Είχε στείλει σε πολλά παιδιά, μόνο αγόρια όμως, να συναντηθούν από κοντά, στο σπίτι του ή στο σπίτι τους. Δήθεν να παίξουν FIFA» περιγράφει μαθητής.

    Ο κατηγορούμενος εντόπιζε τα ανήλικα αγόρια που του άρεσαν σε καφετέριες της περιοχής. Τα έβλεπε και στο μαγαζί που δούλευε. Ήταν εστιατόριο με γρήγορο φαγητό, για το οποίο έκανε delivery. Μετά, "ψάρευε" τα υποψήφια θύματά του μέσω Facebook. Τους έταζε αγκαλιές αλλά και... μικροποσά των 3 και 5 ευρώ για να συναντηθούν.

    Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθεί ο 30χρονος τις επόμενες ημέρες.

    Πηγή: Star



    στηνω συνωνυμα

    δημαρχειο πευκης εκδηλωσεις

    Σε επίσημη δήλωσή του, ο Σαούντ Αλ Μότζεμπ διευκρίνισε επίσης ότι η συνολική αξία των εξωδικαστικών διακανονισμών που συνάφθηκαν με ορισμένους υπόπτους ξεπερνάει τα 400 δισεκατομμύρια ριάλ (περίπου 107 δισεκατομμύρια δολάρια) και αφορά διαφόρων ειδών περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ακίνητα, εμπορικές οντότητες, χρεόγραφα, μετρητά και άλλα.


    δημαρχειο πευκης εκδηλωσεις

    Νωρίτερα σήμερα ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι όλοι οι κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί από το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Ριάντ, όπου κρατούνταν στο πλαίσιο της εκστρατείας καταπολέμησης της διαφθοράς.


    Μεταξύ αυτών που κρατούνταν στο Ritz-Carlton και ανακρίθηκαν βρίσκονται δεκάδες πρίγκιπες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και κορυφαίοι επιχειρηματίες, ενώ το πολυτελές ξενοδοχείο έχει κλείσει για τους πελάτες του.


    Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ, ένας από τους κορυφαίους διεθνείς επιχειρηματίες του βασιλείου, αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το Ritz το Σάββατο.



    μέσι ρονάλντο
    ναυπλιο-ερμιονη διαδρομη

    χιονατη και 7 νανοι στα ελληνικα

    Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη. Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.


    χιονατη και 7 νανοι στα ελληνικα

    συνταγες ακης πετρετζικης μεγα

    Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή. Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή.


    Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη. Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 04 Ιουνίου 2018 ημέρα Δευτέρα.


    Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη.




    τακησ δρακοπουλοσ σαξοφωνο

    κοκκινες παλαμες και καψιμο

    Η τελική μορφή της απόφασης για την ελάφρυνση του χρέους είναι υπό διαπραγμάτευση. Για αυτό άλλωστε θα έλθει στην Αθήνα αύριο Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, προκειμένου με τον Έλληνα ομόλογό του να επεξεργαστούν την γαλλική πρωτοβουλία που έχει σκοπό να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να αποσπάσει την καλύτερη δυνατή διατύπωση, που θα τη βοηθήσει ακολούθως να βγει ευκολότερα στις αγορές.


    κοκκινες παλαμες και καψιμο

    zara home θεσεις εργασιας πατρα

    Η εν λόγω λεκτική διατύπωση μπορεί να μην αποδειχθεί ικανή για να επιτρέψει στην ΕΚΤ να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης , ωστόσο θα ξεκαθαρίζει στους επενδυτές πως οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα είναι κάτω από το 15% του ΑΕΠ τα έτη μετά το 2022, όταν και η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλες αποπληρωμές χρέους.


    Να σημειωθεί πως έως και το 2020 οι τόκοι που θα πρέπει να πληρώνει ετησίως η Ελλάδα κινούνται στα 6,5 δισ. ευρώ, το 2021 αυξάνονται σε 11 δισ. ευρώ, αλλά το 2022 εκτινάσσονται σε 24,5 δισ. ευρώ, το 2023 στα 17, 6 δισ. ευρώ και το 2024 στα 13,6 δισ. ευρώ. Η λύση για το πρόβλημα αυτό περνά από την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων του EFSF έως 15 χρόνια και τη ρύθμιση των τόκων των ίδιων δανείων.


    Στο πλαίσιο των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους ο ESM ήδη σταθεροποιεί το κόστος δανεισμού της Ελλάδας. Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε από τα 40 στα 49 δισ. ευρώ το όριο ανταλλαγής ομολόγων από το δάνειο που πήρε η Ελλάδα από το EFSF, κάτι που βελτιώνει το προφίλ του ελληνικού χρέους.


    Παρά τα όσα προαναφέρθηκαν, οι Ευρωπαίοι θα επιμείνουν στο Eurogroup πως τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν στο τέλος του προγράμματος, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα του ESM και εφόσον η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που θα συνταχθεί τότε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι απαιτούνται περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.


    Στο μέτωπο της χρηματοδότησης το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση δόσης κοντά στα 10 δισ. ευρώ για την εξόφληση ομολόγων 7,2 δισ. ευρώ που ωριμάζουν τον Ιούλιο, αλλά και για την εξόφληση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες που αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ.


    Απλά να τονιστεί πως εάν η Ελλάδα λάβει τη δόση των 10 δισ. ευρώ δεν θα χρειαστεί δανειακή στήριξη τουλάχιστον έως το επόμενο καλοκαίρι, όταν θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μεγάλες πληρωμές ομολόγων. Δεδομένου ότι το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος (σ. σ. κανονικά έπρεπε να είμαστε στην 8η) η οποία θα περιλαμβάνει αυστηρές παρεμβάσεις σε εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις δεν αποκλείεται η δόση των 10 δισ. ευρώ να σπάσει σε υπόδοσεις οι οποίες θα συνδεθούν με προαπαιτούμενα. Σίγουρα πάντως για να δοθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών το Δημόσιο θα πρέπει να έχει πρώτα αποδείξει πως οι προηγούμενες οφειλές έχουν αποπληρωθεί.



    πολεμικα πλοια της ρωσιας

    Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

    εκθεση ομορφο σπιτι ωραριο

    Τζόκερ κλήρωση [1906]: Αριθμοί για να κερδίσεις τα 3.200.000 ευρώ!

    Κλήρωση Τζόκερ: Τουλάχιστον 3.200.000 ευρώ θα κερδίσουν ο τυχερός ή οι τυχεροί που θα μαντέψουν σωστά τους 5+1 τυχερούς αριθμούς της αποψινής (19/04) κλήρωσης του Τζόκερ.


    εκθεση ομορφο σπιτι ωραριο

    φενγκ σουι για σαλονι

    διεθνεις κλησεις vodafone

    Υπενθυμίζεται ότι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα της περασμένης (15/04/2018) κλήρωσης ήταν οι: 11, 13, 18, 31, 40 και Τζόκερ ο αριθμός 11.




    • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


    tzoker1

    Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες κληρώσεις του Τζόκερ στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.

    Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

    Δείτε στον παρακάτω πίνακα του ΟΠΑΠ τα προγνωστικά με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ. Εμφανίζονται οι τυχεροί αριθμοί των κληρώσεων μέχρι και τις 15/04/2018, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ. Στη δεξιά πλευρά βλέπετε πεδία διαφορετικών χρωμάτων με αριθμούς.

    Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Η «Λητώ» σκέπασε τη χώρα - Πού σημειώνονται προβλήματα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

    Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Την Τρίτη 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ



    εμπορια ξυλειας χανια

    συνταγες με γαλα και γιαουρτι

    Πρόκειται για τον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με σκοπό την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.


    εμπορια ξυλειας χανια

    Στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, που πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, συμμετείχαν 236 ομάδες από 81 σχολεία της χώρας, ενώ από αυτές τις ομάδες διακρίθηκαν συνολικά 10, πέντε ομάδες Γυμνασίου και πέντε Λυκείου.


    Την Παρασκευή 11 Μαΐου, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΕΛΣΤΑΤ βραβεύτηκαν όλοι οι μαθητές που διακρίθηκαν σε αυτόν. Μάλιστα οι δύο ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, συμμετείχαν και στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Στατιστικής, στον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές από 11 διαφορετικές χώρες και τις επόμενες ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα.


    Οι ομάδες που διακρίθηκαν από τον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια: 1η θέση - Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, 2η θέση - Λύκειο Εκπαιδευτική Αναγέννηση, 3η θέση - Γενικό Λύκειο Ληξουρίου, 4η θέση - Λύκειο Εκπαιδευτική Αναγέννηση, 5η θέση - 1ο ΓΕΛ Πάτρας. Για τα Γυμνάσια είναι: 1η θέση - Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, 2η θέση-Γυμνάσιο Καρλοβάσου, 3η θέση - Γυμνάσιο Καρλοβάσου, 4η θέση - 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 5η θέση - 1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου.


    «Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να βραβεύσουμε τους μαθητές που διακρίθηκαν στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής. Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας και εν γένει για τη δημιουργία μακροχρόνιων, διαρκών σχέσεων με μαθητές, φοιτητές και όλους τους πολίτες», ανέφερε σε συνέντευξή του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος.


    Γιατί όμως ένας μαθητής να ασχοληθεί με τη Στατιστική και πώς αυτή η επιστήμη μπορεί να το βοηθήσει στην καθημερινότητά του; «Εμείς θέλουμε γύρω μας ανθρώπους που να έχουν πάθος με την στατιστική. Πάθος με την δουλειά μας. Θέλουμε ανθρώπους που να είναι συνειδητοποιημένοι και συνειδητά να εργάζονται για την κατάρτιση των επίσημων στατιστικών. Αυτό φυσικά αφορά τα στελέχη μας και όσους στο μέλλον γίνουν στελέχη μας. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες, σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνται χρειάζεται να έχουν βασικές γνώσεις αναφορικά με το πώς διαβάζουμε τους αριθμούς, ποιες είναι οι αξιόπιστες πηγές, να έχουν κατανόηση της πληροφορίας με την οποία βομβαρδιζόμαστε στην εποχή μας. Γι αυτούς τους λόγους είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση. Χρειαζόμαστε πολίτες εκπαιδευμένους στην κατανόηση της πληροφορίας, με όποιο μέσο και εάν αυτή διατίθεται (με αριθμούς, με γραφήματα είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο) αλλά και στον έλεγχο της αξιοπιστίας αυτής της πληροφορίας», εξηγεί ο κ. Θανόπουλος.


    Σημειώνεται πως πρόσφατα, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΛΣΤΑΤ και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προσβλέπει στην ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η ΕΛΣΤΑΤ (όπως αυτός ο διαγωνισμός), αλλά και μέσω του επίσημου προγράμματος εκπαίδευσης. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ:



    Εμείς φυσικά, ως Στατιστική Υπηρεσία, δεν έχουμε αρμοδιότητα για το πρόγραμμα σπουδών, καθώς αυτό καταρτίζεται από το υπουργείο Παιδείας. Βρήκαμε ωστόσο ανταπόκριση από το υπουργείο και είμαι βέβαιος πως η υπογραφή του μνημονίου ήταν μόνο η αρχή, προκειμένου να υπάρξει δομημένη εκπαίδευση και κατάρτιση διαρκείας των παιδιών και καλλιέργεια στατιστικής συνείδησης από νεαρές ηλικίες. Ξεκινώντας από την Δ΄ Δημοτικού ενδεχομένως, και κυρίως στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Όχι μόνο στο κομμάτι της στατιστικής ως επιστήμης, αλλά και σε αυτό που κατ΄ εξοχήν κάνουμε εμείς εδώ στην ΕΛΣΤΑΤ, τις επίσημες στατιστικές. Δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζονται όλοι αυτοί οι αριθμοί που παράγονται εδώ και εν συνεχεία αποτελούν εργαλεία άσκησης πολιτικής από την Πολιτεία. Είναι κάτι που θεωρούμε ότι είναι εξίσου βασικό με τα υπόλοιπα μαθήματα, εξίσου βασικό με την εκπαίδευση που πρέπει να λαμβάνει ένας μαθητής για το περιβάλλον, για το πολίτευμα. Είναι εξαιρετικά βασικό υπόβαθρο και εργαλείο για την/τον αυριανό πολίτη.



    Ο μαθητής της Β' Λυκείου από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αθανάσιος Πηλιώτης, μέλος της ομάδας των μαθητών Λυκείου που κέρδισε τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής, μιλώντας στο πρακτορείο για την εμπειρία του αναφέρει: «Επειδή έχω συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς, ήταν ένας διαγωνισμός πολύ διαφορετικός, πολύ διαφορετική εμπειρία. Ένας διαγωνισμός σε ομάδες, ειδικά στη δεύτερη φάση, που μας έδιναν μια έρευνα, και έπρεπε να αναλύσουμε τα αποτελέσματα, να βγάλουμε δικά μας συμπεράσματα, νομίζω ότι αυτό ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι. Στο σχολείο είναι δύσκολο να έχουμε τέτοιες αναλύσεις. Η στατιστική σαν μάθημα στη Β΄ Λυκείου δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ σημαντική σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους τομείς», τονίζει ο μαθητής από το Ηράκλειο.


    Οι συμμαθήτριες τού Θανάση, Μαρία Λαδουκάκη και Μαρία - Έμιλυ Σαββίδη από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, μιλούν και εκείνες για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό:



    Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Όσα περισσότερα πεδία γνωρίζει κανείς, στο μέλλον θα μπορεί να έχει μια σφαιρική εικόνα και άποψη για μια απόφαση που θα χρειαστεί να πάρει. Η στατιστική διδάσκεται ελάχιστα στη Β΄ Λυκείου. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΣΤΑΤ και τον καθηγητή μας για την αμέριστη βοήθεια και πρέπει να πούμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλα τα παιδιά.



    Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ όμως μίλησε και ο καθηγητής Μαθηματικών από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αλέξανδρος Συγκελάκης, ο οποίος αναφορικά με τον διαγωνισμό, δηλώνει πως ήταν περισσότερο εξωτερικός παρατηρητής τα΄γς δουλειάς των παιδιών, παρά καθοδηγητής. «Η αλήθεια είναι ότι ήταν η πρώτη φορά που γινόταν τέτοιος διαγωνισμός και η ενημέρωση του υπουργείου δεν ήταν πολύ συντονισμένη ώστε να το μάθουμε. Το έμαθα τυχαία από άλλο συνάδελφο από το νομό Ρεθύμνου», αναφέρει και εξηγεί πως το θεώρησε σαν πρόκληση, αφού ο ίδιος έχει σπουδάσει Μαθηματικά και η Στατιστική δεν είναι ο κλάδος του.


    «Τα παιδιά ήταν πολύ ενθουσιασμένα, κάτι που δεν περίμενα, καθώς πρώτη φορά διοργανώνεται αυτός ο διαγωνισμός και δεν ήξερα ούτε εγώ ούτε τα παιδιά με τι θα ασχοληθούν. Υπήρχε σίγουρα όμως πολύ διάθεση και προετοιμασία από τα παιδιά, ειδικά για τη φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού», αναφέρει ο κ. Συγκελάκης.




    hoya φιλτρα φωτ. μηχανων

    ιδιωτικό συμφωνητικό υπεργολαβίας

    Σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ημεδαπών τουριστών που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, πέρυσι συνολικά 3,3 εκατομμύρια Έλληνες πραγματοποίησαν 5,6 εκατ. ταξίδια, αριθμοί που αντιπροσωπεύουν μείωση 4% και 4,4%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2015. Το σύνολο των διανυκτερεύσεων ανήλθε σε 56,3 εκατομμύρια και οι δαπάνες σε 1.812,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1,9% και αύξηση 5,8%, αντίστοιχα.


    ιδιωτικό συμφωνητικό υπεργολαβίας

    παρα πεντε επεισοδιο 31

    Από τα συνολικά ταξίδια, το 93,4% αφορούσε σε ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν για προσωπικούς λόγους και το 6,6% σε αυτά που πραγματοποιήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους.


    Από τη σύγκριση των στοιχείων των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν για προσωπικούς λόγους (2016 προς 2015), παρατηρείται μείωση 4,8% στον αριθμό των ταξιδιών, 3,9% στα άτομα που ταξίδεψαν, 3,5% στις διανυκτερεύσεις και αύξηση 4,7% στις αντίστοιχες δαπάνες. Η σημαντικότερη μείωση του αριθμού των προσωπικών ταξιδιών καθώς και των διανυκτερεύσεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται στις ηλικίες από 45 έως 64 ετών (κατά 5% και 10% αντίστοιχα), ενώ η σημαντικότερη μείωση του αριθμού των ατόμων που ταξίδεψαν για προσωπικούς λόγους, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών, κατά 12,2%.


    Επίσης, μείωση σε απόλυτες τιμές παρουσίασαν τα ταξίδια για προσωπικούς λόγους με διάρκεια από 4 έως 7 διανυκτερεύσεις και από 1 έως 3 διανυκτερεύσεις κατά 11% και 9,3% αντίστοιχα και οι διανυκτερεύσεις κατά 10,2% (4 έως 7 διανυκτερεύσεις) και 6,1% (1 έως 3 διανυκτερεύσεις). Τα ταξίδια διάρκειας 8 έως 14 διανυκτερεύσεων παρουσίασαν αύξηση κατά 12% και οι αντίστοιχες διανυκτερεύσεις κατά 10,5%.



    συνώνυμο του πρόοδος

    σοκολατενιο κεικ αργυρως

    Ήταν η 21η φετινή εκτόξευση της Space X (σπάζοντας το περυσινό ρεκόρ των 18 εκτοξεύσεων) και η πρώτη διαστημική αποστολή για την εταιρεία του Ίλον Μασκ, που θεωρείται επίσημα «εθνικής ασφαλείας», καθώς αφορά εξοπλισμό, ο οποίος κρίνεται ζωτικής σημασίας για την άμυνα των ΗΠΑ.


    σοκολατενιο κεικ αργυρως

    επισημη σελιδα κυπριακης δημοκρατιας

    Πρόκειται για τον πιο ισχυρό δορυφόρο GPS που έχει στείλει ποτέ στο διάστημα η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.


    Ένας πύραυλος Falcon 9 μετέφερε σε τροχιά τον μεγέθους οχήματος SUV, βάρους 4,4 τόνων και κόστους 500 εκατομμυρίων δολαρίων δορυφόρο, που κατασκεύασε η εταιρεία Lockheed Martin και ο οποίος πήρε το παρατσούκλι «Βεσπούτσι» (από τον Ιταλό εξερευνητή και χαρτογράφο Αμέριγκο Βεσπούτσι του 15ου αιώνα που έδωσε το όνομα του στην Αμερική). Είχαν προηγηθεί τέσσερις αναβολές της εκτόξευσης (η τελευταία το Σάββατο) λόγω κακού καιρού ή τεχνικών προβλημάτων της τελευταίας στιγμής.


    Η επιτυχής εκτόξευση - έστω και με καθυστέρηση - αποτελεί μια σημαντική νίκη για τη Space X, η οποία, εκτός από τη συνεργασία με την αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), προσπαθεί εδώ και χρόνια να πάρει μερίδιο της «πίτας» των στρατιωτικών εκτοξεύσεων, που έχουν «καπαρώσει» δύο παραδοσιακά ονόματα της αμερικανικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, η Lockheed και η Boeing, οι οποίες από κοινού έχουν συστήσει την εταιρεία εκτοξεύσεων United Launch Alliance (ULA).


    Η Space X συνήψε την πρώτη της συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ύψους 83 εκατομμυρίων δολαρίων, για την εκτόξευση του δορυφόρου GPS III, που θα έχει ζωή τουλάχιστον 15 ετών και ο οποίος θα είναι ο πρώτος από μια σειρά 32 δορυφόρων που η αεροπορία θέλει να θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη τα επόμενα χρόνια. Η Space Χ έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια να εκτοξεύσει τέσσερις ακόμη από αυτούς τους δορυφόρους. Ο επόμενος GPS III θα εκτοξευθεί στα μέσα του 2019.


    Οι νέοι δορυφόροι GPS ΙΙΙ (Global Positioning System) έχουν τριπλάσια ακρίβεια σε σχέση με τους προηγούμενης γενιάς δορυφόρους, που σήμερα επιτρέπουν στους χρήστες να εντοπίζουν τη γεωγραφική θέση ενός αντικειμένου με μέση ακρίβεια της τάξης του μισού μέτρου. Επίσης είναι οκτώ φορές καλύτεροι στο να αποτρέπουν τις εχθρικές παρεμβολές στη λειτουργία τους, κάτι κρίσιμο για τις ένοπλες δυνάμεις.


    Το σημερινό δίκτυο GPS των ΗΠΑ διαθέτει 31 δορυφόρους εν λειτουργία σε ύψος περίπου 20.200 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη. Ο GPS III που μόλις εκτοξεύθηκε, θα αντικαταστήσει ένα παλαιό δορυφόρο GPS που είχε εκτοξευθεί το 1997. Η πρώτη «φουρνιά» δορυφόρων, που είχε εκτοξευθεί κατά την περίοδο 1990-1997, είχε προβλεπόμενη αρχική διάρκεια ζωής 7,5 ετών, συνεπώς θεωρούνται ξεπερασμένοι προ πολλού.




    πως να διαβασω την αγια γραφη

    καντα ασπασια

    Οι χάρτες παρουσιάζουν τις περιοχές του πλανήτη στις οποίες είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος για ένα μεγάλο σεισμό και τις περιοχές στις οποίες τα κτήρια είναι περισσότερα ευάλωτα.


    καντα ασπασια

    forthnet κεντρικα αθηνα τηλεφωνο

    Όπως αναμενόταν η Ελλάδα κατατάσσεται στις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης, μαζί με την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες της βαλκανικής χερσονήσου, και τα 3,3 εκατομμύρια κτήριά της που είναι εκτεθειμένα σε σεισμούς αναμένεται να χρειαστούν συνολικά περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια για να επισκευαστούν.


    xartis2


    Πηγή: Global Earthquake Model


    Οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, μετά την Αττική, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υλικών καταστροφών στην περίπτωση σεισμού είναι η Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, η Μακεδονία και η Θράκη.


    xartis


    Πηγή:Global Earthquake Model


    Τα ευρήματα των μελετητών δεν εκπλήσσουν τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο οποίος λέει στην εφημερίδα «Έθνος» ότι αντίστοιχα ήταν και τα ευρήματα από την έρευνα που έκανε ο ίδιος το 1996.


    Όπως εξηγεί, παρά τη μικρότερη σεισμικότητά της σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, ο κίνδυνος για τα κτήρια στην Αθήνα είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης δραστηριοτήτων.


    «Στην Αττική καταγράφεται μεγάλη πυκνότητα στο δομημένο περιβάλλον και αυτό την κάνει πιο ευάλωτη από άλλες περιοχές. Αυτό το είχαμε καταγράψει στην έρευνα του 1996 και επιβεβαιώθηκε με το σεισμό του 1999. Ήταν ένας σεισμός 5,9 βαθμών τη κλίμακας Ρίχτερ, όχι δηλαδή από τους μεγαλύτερους που έχουν γίνει, αλλά προκάλεσε 143 θανάτους, πολλές ολικές καταρρεύσεις κτηρίων και τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί στην Ελλάδα από σεισμό».


    Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος συμπληρώνει ότι κατά τη δική του εκτίμηση η δεύτερη περιοχή που αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο για καταστροφές στα κτήρια είναι η Θεσσαλονίκη και επισημαίνει ότι τα 3,3 εκατομμύρια κτήρια στα οποία αναφέρεται η έρευνα αποτελούν το σύνολο των κτηρίων της επικράτειας.


    «Από τη στιγμή που έχουμε σε όλη την Ελλάδα σεισμούς, κάθε κτήριο είναι εκτεθειμένο σε κάποιο βαθμό» λέει και προσθέτει ότι «δεν έχω αντιληφθεί από πού προκύπτουν τα ποσά που αναφέρονται για τις επισκευές που θα χρειαστούν».
    Σε γενικές γραμμές, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου θεωρεί ενδιαφέρουσα την προσέγγιση των ερευνητών.


    Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν είναι μέλος των GEM και δεν έχει εμπλοκή στην εκπόνηση της έρευνας. «Θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή εθνικών φορέων στον οργανισμό, για να είμαστε βέβαιοι ότι το GEM παίρνει τα πιο ακριβή δεδομένα που υπάρχουν» καταλήγει.



    polo outlet di jakarta