Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

τσικος κασιαρας

κοψτε την πεινα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση παρουσιάζοντας συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής πολιτικής με μείωση της υπέρμετρης φορολογίας και δίνοντας έμφαση στην αντίστοιχη μείωση της κρατικής δαπάνης, στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας. Παράλληλα παρουσίασε και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν, όπως είπε, προοπτική και ελπίδα στους πολίτες. Το πρόγραμμα που παρουσίασε ήταν σύμφωνα με τον ίδιο απολύτως κοστολογημένο ενώ δριμύτατη ήταν και η επίθεσή του στην κυβέρνηση.


τσικος κασιαρας

ρηματα σε οντας

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός 2 ετών για μείωση των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% ενός 2 ετών ενώ θα επανέρθει ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Τέλος αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10 χιλιάδες στις 25 χιλιάδες ευρώ.


«Καμία κοινωνία δεν μπορεί να υπομείνει αδιαμαρτύρητα την φορολογική της εξόντωση. Πολύ περισσότερο όταν αυτή δρομολογείται για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό και πελατειακό κράτος. Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Αντίθετα, η μείωση των φόρων, όταν και όπου εφαρμόστηκε, απέδωσε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας και μέτρα ανακούφισης τα οποια θα γίνουν σταδιακά με τη βελτίωση της οικονομίας. Ετσι έκανε λόγο για μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με συντελεστή 9%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καθώς και μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.Μάλιστα ανακοίνωσε ένα πλαίσιο περικοπών και περιστολής των δαπανών με παράλληλη αναδιαμόρφωση του κράτους ύψους 1,5 δις ως ισοδύναμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου