Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

πολεμος στη λιβυη

Ο Πόουλ Τόμσεν είπε πως έχει γίνει καλή πρόοδο στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και εκτίμησε πως η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα θα οδηγήσει σε επιτυχή αποτελέσματα.


πολεμος στη λιβυη

φρουτακια πλατινουμ

Αναφερθείς στα μεγέθη που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή είπε πως τα νούμερα που βγήκαν σήμερα απο την ΕΛΣΤΑΤ ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και πως ήταν καλύτερα ακόμα από όσα ανέμενε η ελληνική κυβέρνηση στον προϋπολογισμό 2016.



Τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα που ήρθαν στην επιφάνεια σήμερα είναι πολύ πάνω απ’ αυτό που προβλέπαμε. Πολύ παραπάνω απ’ οποιοσδήποτε προέβλεπε. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ καλύτερο απ’ όσο περιμέναμε. Τα πρώτα πέντε χρόνια κάναμε συνεχώς λάθος από την μια πλευρά. Υπερεκτιμούσαμε τη δημοσιονομική εικόνα. Τα τελευταία 1,5 χρόνια κάναμε ανάποδο λάθος. Ούτε εγώ, ούτε άλλοι κατανοήσαμε τις συνέπειες των capital controls. Ήμασταν πολύ συντηρητικοί. Αυτό είναι ξεκάθαρο.



Ερωτηθείς για το ύψος των πλεονασμάτων αποσαφήνισε πως το πόσο θα μείνουν στο 3,5% είναι κάτι που τελεί υπό συζήτηση, αλλά θέση του ΔΝΤ είναι πως θα πρέπει να παραμείνουν για λίγο.



Ζητήσαμε απο την Ελλάδα φορολογικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη. Η Ελλάδα θα πρεπει να χρησιμοποιήσει το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί από τις μεταρρυθμίσεις αυτές για να στηρίξει την ανάπτυξη, τόνισε.



Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα απέδειξε πως μπορεί να πιάσει τον στόχο του 3,5% "ξεζουμίζοντας από εδώ και από εκεί", αλλά δεν μπορεί να το κάνει και παράλληλα η οικονομία να αναπτύσσεται.



δεν νομίζω τάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου