Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

μακαρονια με κιμα πρωτεινες

Στο παρασκήνιο, όμως, ο χρόνος της προσφυγής στις κάλπες παραμένει βασικό αντικείμενο συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα, των επιτελών του αλλά και των κορυφαίων υπουργών που συνομιλούν μαζί του. Ο πρωθυπουργός θέλγεται, ιδιαίτερα, από το πολιτικό παίγνιο κι αρέσκεται σε κινήσεις υψηλού ρίσκου.


μακαρονια με κιμα πρωτεινες

Ας θυμηθούμε ότι:


- Έθεσε ζήτημα «κυβέρνησης της Αριστεράς», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά ήταν στο 6-7%, αφήνοντας άφωνα ακόμα και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος.


- Πειθανάγκασε τον Φώτη Κουβέλη να σπάσει το «ντιλ» με τον Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκαλώντας πρόωρες εκλογές.


- Ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, την ώρα που όλοι περίμεναν να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές.


- Συμφώνησε στο τρίτο Μνημόνιο μετά τον θρίαμβο του δημοψηφίσματος, όταν οι περισσότεροι πίστευαν ότι ήθελε τη ρήξη με τους δανειστές.


- Κέρδισε δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε έξι μήνες, τη μία υποσχόμενος να καταργήσει το Μνημόνιο και τη δεύτερη να το εφαρμόσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!


Με δυο λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός που «ψάχνεται» διαρκώς.


Οι παράγοντες που κρίνουν τις πρόωρες εκλογές


Από τι εξαρτάται, όμως, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που κανονικά είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2019; Ο κανόνας στη μνημονιακή Ελλάδα «υποστηρίζει» ότι οι εκλογές εξαρτώνται, κατά κύριο λόγο, από παράγοντες που βρίσκονται έξω από τα όρια τής, στενά θεωρημένης, πολιτικής ζωής της χώρας.


Συγκεκριμένα:


- Από την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος, δηλαδή από το αν πιαστούν οι στόχοι του πλεονάσματος τα έτη 2018 - 20 ή θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα.


- Από τη στάση του ΔΝΤ, δηλαδή από το αν το Ταμείο συνεχίζει να βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νέες απαιτήσεις.


- Από τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, δηλαδή από το αν η ανάπτυξη είναι τόσο μεγάλη ώστε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κοινωνία και την πολιτική.


- Από το αν είναι επιτυχείς οι δοκιμαστικές έξοδοι από τις αγορές, δηλαδή από αν διαφανεί εφικτός ο στόχος του φυσιολογικού δανεισμού μετά την τυπική λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.




ανδρικα ρουχα πειραιας
χρηση γησ αιγαλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου