«Υλοποιήσαμε την τεχνική της ενυδρειοπονίας, η οποία είναι το τέλειο κλειστό σύστημα παραγωγής τροφίμων, και το πιο βιολογικό. Είναι μια μέθοδος κάθετης καλλιέργειας και ανάπτυξης των φυτών μαζί με τα ψάρια. Τα ψάρια κρατούνται σε δεξαμενές, και τα φυτά αυξάνονται και αναπτύσσονται υδροπονικά, δηλαδή χωρίς χώμα στην επιφάνεια του ενυδρείου. Όταν τα ψάρια ζουν σε δεξαμενές, τα απόβλητά τους αυξάνονται στο νερό, τα οποία είναι θρεπτικά για τα φυτά που φαίνεται να αγαπούν να τα απορροφούν. Τα οφέλη αυτής της τεχνικής είναι πολλαπλά, καθώς δε χρειάζονται φυτοφάρμακα ή βοτάνισμα, τα φυτά της ενυδρειοπονίας μεγαλώνουν με διπλάσια ταχύτητα και έχουμε έως και δεκαπλάσιες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο. Επιπλέον, η ενέργεια που ξοδεύεται είναι 70% μικρότερη από την κλασική, η απαιτητικότητα ποτίσματος είναι μόλις 2% σε σχέση με αυτή των φυτών στο χώμα, ενώ το σύστημα κοστίζει 80-100 ευρώ!», δήλωσε η μαθήτρια της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου και μέλος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της μαθητικής εταιρίας VITALIS, Αριάδνη Λαφάρα.
πλουταρχος μπουζουκια αθηνα
αμπούλα για τσιμπουρια
διάλυμα θειικού οξέος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου