Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ασσαφ φαρμ

γεωργιανα επιθετα

Η τραγωδία απασχολεί από χθες όλα τα γερμανικά μέσα που παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό το δράμα που εκτυλίσσεται περιφερειακά της Αθήνας με τις καταστροφικές πυρκαγιές να ευθύνονται για δεκάδες νεκρούς, πολλούς τραυματίες αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές.


ασσαφ φαρμ

«Δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα» (tagesschau. de), «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αττική λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών», WAZ), «Νεκροί και τραυματίες στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» (RTL) είναι μερικοί από τους ενδεικτικούς τίτλους των γερμανικών μέσων.


H εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε υποψίες για εμπρησμό και διέταξε τη μεταφορά πυροσβεστικών αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Αθήνα. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή άλλων χωρών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης. Ήδη η Κύπρος ανακοίνωσε ότι θα στείλει πυροσβέστες και η Ισπανία πυροσβεστικά αεροσκάφη».


Το περιοδικό Focus με τίτλο «Τουλάχιστον 50 νεκροί σε πυρκαγιές στην Ελλάδα» επισημαίνει στην ιστοσελίδα του: «Εδώ και μέρες οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλές. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της παρατεταμένης ξηρασίας τα δάση πιάνουν εύκολα φωτιά που μεταδίδεται αστραπιαία από το ένα σημείο στο άλλο. Πάνω από την Αθήνα μαύρα σύννεφα καπνού, εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούν σωτηρία στη θάλασσα. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για το ‘χειρότερο δυνατό σενάριο‘. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις».




αρετουλα σαντουρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου