Ζητούμενο της έρευνας που εκκίνησε το 2015, συνεχίσθηκε το 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εφέτος είναι το εάν η Κομισιόν ήταν αποτελεσματική στο έργο της και εάν αύξησε την εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και απέναντι στο σύνολο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
περιτομη και πονος
ειδη προικος για μωρα
ποτε εμφανιστηκαν οι τουρκοι
Ο «έλεγχος απόδοσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αφορά στα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2010-2105 και οι έρευνες εστιάζουν στο οικονομικό περιβάλλον και στο τραπεζικό σύστημα.
Στο πλαίσιο αυτό οι ελεγκτές έχουν ήδη διενεργήσει δεκάδες συναντήσεις και συνεντεύξεις με αξιωματούχους Έλληνες και Ευρωπαίους, με υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων, κοινωνικούς εταίρους, παραγωγικούς φορείς, κ. α..
Να σημειωθεί πως σε έρευνες που έχει ήδη διενεργήσει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο για τα προγράμματα Ιρλανδίας και Πορτογαλίας διαπίστωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπέπεσε σε ολισθήματα όπως η διαφορετική μεταχείριση χωρών, ο περιορισμένος έλεγχος ποιότητας των προγραμμάτων προσαρμογής, η ελλιπή παρακολούθηση της υλοποίησης και οι ανεπάρκειες στην τεκμηρίωση των πολιτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece αντίστοιχες παρατηρήσεις αναμένονται και για τα ελληνικά προγράμματα στήριξης με την μεγάλη διαφορά πως το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εντοπίσει «πολλά και δαιδαλώδη» προβλήματα σχετικά με τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το 2011 έως και το 2015 και έχει ήδη «σχηματοποιήσει» τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα σχετικά θέματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου