Κυριακή 28 Απριλίου 2019

βασιλικος θα γινω στο παραθυρι σου χορος

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017 στην αρμόδια επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την προσδοκία ένταξης της Ελλάδας στο QE, δηλαδή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που αποτελεί προθάλαμο εξόδου από τη δημοσιονομική προσαρμογή.


βασιλικος θα γινω στο παραθυρι σου χορος

ακη

«Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έχουν ήδη αποφασιστεί και θα συμβάλουν ιδιαίτερα στην απομείωση του χρέους το αμέσως επόμενο διάστημα. Η προσδοκία είναι ότι στο επόμενο Eurogroup τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα συζητηθούν και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παραμετροποιηθούν με προοπτική εφαρμογής από τα μέσα του 2018 και μετά. Και στη διάρκεια του χειμώνα του 2017, δηλαδή αμέσως μετά το γύρισμα του χρόνου, η προσδοκία είναι ότι η χώρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα λειτουργήσει ουσιαστικά ως προθάλαμος εξόδου από τη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο κ. Χουλιαράκης σημειώνοντας ότι αυτά δεν είναι μόνο δικές του εκτιμήσεις αλλά οι εκτιμήσεις που κάνουν οι ίδιες οι αγορές. ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.


Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, σημείωσε πως «είναι στην τροχιά που πρέπει» και υποστήριξε πως «κανείς δεν πανηγυρίζει και δεν έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει όταν η οικονομία ξέφυγε από την ύφεση δύο τρίμηνα πριν, το δεύτερο τρίμηνο του 2016, και οι ρυθμοί μεγέθυνσης δεν είναι αυτοί που θέλουμε να είναι αν και προσδοκία είναι ότι το 2017 θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί».


Ο Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε ότι η χώρα μας είναι ακόμα σε πρόγραμμα προσαρμογής και δεν έχει περιθώρια να δανειστεί από τις αγορές. Όπως σημείωσε:



Δεν έχει κατά συνέπεια τα περιθώρια να κάνει την αντικυκλική πολιτική που θα ήθελε σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα αβέβαιο και ευμετάβλητο, όπου οι αρνητικές επισφάλειες - και δεν είναι λίγες - είναι πολύ πιο ισχυρές από τα θετικά ενδεχόμενα.




κριτικη στολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου