Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

μετεο καστανια κορινθιας

γλωσσικεσ ασκησεισ ψηφιακο σχολειο

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι εμφανίζονταν ιδιαιτέρως αισιόδοξοι κατά την έναρξη της συνεδρίασης, προχώρησαν στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας και επέστρεψαν στο επίμαχο αυτό σημείο λίγο μετά τις 23:00.


μετεο καστανια κορινθιας

λοκ πληροφοριες

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Eurogrοup, η επιμήκυνση που τέθηκε στο τραπέζι ήταν για 10 - 15 χρόνια, κάτι που είναι δύσκολο να δεχθεί η Γερμανία.


Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τους υπουργούς Γαλλίας και Γερμανίας στο περιθώριο του Eurogroup. Το ΚΥΠΕ μεταδίδει ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup υπήρξε διαφωνία μεταξύ του Γάλλου και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, καθώς το Βερολίνο ήθελε να κρατήσει το «μέγεθος και το εύρος του συνολικού πακέτου όσο το δυνατόν πιο μικρό».


Με τη θέση αυτή διαφώνησε ο Μπρούνο Λεμέρ, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Γαλλίας-Γερμανίας.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, μεταξύ άλλων, το ύψος της τελικής δόσης των δανείων προς την Ελλάδα αλλά και ο χρόνος επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων των τριών υπουργών.


Οι βασικοί στόχοι της Αθήνας κατά το κρίσιμο αυτό Eurogroup είναι η ελάφρυνση του χρέους αλλά και ο καθορισμός των βημάτων για τη μεταμνημονιακή εποχή.


Η Αθήνα αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.


Σύμφωνα με το κείμενο συμμόρφωσης των θεσμών που δημοσιεύτηκε, όλα τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης έχουν ολοκληρωθεί, ανοίγοντας το δρόμο για την έγκριση της τελευταίας δόσης του προγράμματος.


Σεντένο: Ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup


«Σήμερα είναι η ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup. Μπορεί να σημάνει μία νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στους δημοσιογράφους πριν από την σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο. «Θα φθάσουμε σήμερα σε μια συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Today is a perfect day to celebrate the 20year anniversary of the #Eurogroup. It can mark a new phase for Greece and for the euro. Speaking to the media ahead of the @ESM_Press Board of Governors. pic.twitter.com/r6dZEB3DLl

— Mário Centeno (@mariofcenteno) 21 Ιουνίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου